Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Sverige har inlett den nya skidskyttesäsongen på ett imponerande sätt. Tävlingarna i Östersund gav en seger och ytterligare två pallplatser - alla i stafett. Dessutom tangerat personbästa av Linn Persson och genombrott för Elvira Öberg.
 
Justeringar i banlängd för D/H 16-17 Då kommande SWE Cup helg i Sveg är observationstävlingar för Ungdoms OS och Junior VM så har förbundet tillsammans med arrangören beslutat att D/H 16-17 åker samma sträckor som D/H 18-19.
 
Norge drog det längsta strået i söndagens världscupstafett i Östersund. Sverige var i ledningen efter tre sträckor, men tre extraskott i sista liggande gjorde att laget fick nöja sig med tredje plats, efter att även ha förlorat spurten mot Schweiz.
 
Jesper Nelin förde överraskande upp det svenska laget i ledningen halvvägs in i lördagens världscupstafett, men efter två straffrundor föll Sverige tillbaka till femte plats i mål. Norge tog en klar seger före Frankrike och Italien.
 
Elvira Öberg var överraskningen när damernas stafettlag presenterades på fredagen. Hon tar den fjärde platsen efter sin fina framfart i spåret under världscupveckan, medan Torstein Stenersen får chansen som startman i herrarnas stafett.
 
Simmaren Sara Sjöström har gjort det. Så även Martin Fourcade. Efter herrarnas sprint under söndagen gav även bröderna Bø sina medaljer till svenska fans.
 
Det blev fransk seger även i torsdagens världscupdistans i Östersund genom Justine Braisaz. Hanna Öberg lyckades inte hålla i hop skyttet men blev bästa svenska på 10:e plats efter tre bom - och alla sex åkarna hamnade på poängplats.
 
Sport & Affärer har summerat sportåret och juryn meddelar idag att VM i skidskytte i Östersund vinner Årets idrottsevenemang 2019!
 
Martin Fourcade var tillbaka på tronen och fick sällskap av ytterligare två fransmän på pallen i onsdagens distanslopp i Östersund. Sebastian Samuelsson var bäst av svenskarna på 23:e plats efter två bom, men hade det tufft i de lösa spåren.
 
Från Pennsylvania till Jämtland - en lång resa för en upplevelse Sharon Small och familjen sent kommer att glömma.
 
Advisa, en av Sveriges snabbast växande låneförmedlare av privatlån, ingår sponsoravtal med Svenska Skidskytteförbundet. Avtalet gäller från och med november 2019 och sträcker sig över tre säsonger.
 
Det var bara positiva tongångar när lagen till de kommande distansloppen i Världscupen presenterades på tisdagen i Östersund. Nästan alla var nöjda med sin åkning och överens om att det gäller att fokusera på skjutvallen.
 
Nästan tre meter långa och ytterst uppklädda. Det var många som höjde på ögonbrynen när The Gentlemän vandrade runt i publikområdet under lördagens världscuppremiär.
 
Det blev fina svenska framgångar i söndagens jaktstart i Sjusjöen. Elisabeth Högberg förvandlade gårdagens femteplats till en säker seger och dessutom klättrade Anna Magnusson till 11:e plats - och med Anna Hedström på placeringen bakom.
 
De svenska damerna stod för en stark laginsats i söndagens sprint i Östersund. Linn Persson tangerade sitt personliga rekord på femte plats medan Hanna Öberg blev 11:a - med lillasyster Elvira fyra tiondelar bakom på 12:e plats i sin världscupdebut.
 

Postadress:
Norra Norrlands SSF
C/o Lena Tuuri, Blidvägen 71
976 32 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702108552
E-post: lena.tuuri@gmail.com

Se all info