Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Moa Berggren

(2019-12-06 10:00)
Simmaren Sara Sjöström har gjort det. Så även Martin Fourcade. Efter herrarnas sprint under söndagen gav även bröderna Bø sina medaljer till svenska fans.
 
Det blev fransk seger även i torsdagens världscupdistans i Östersund genom Justine Braisaz. Hanna Öberg lyckades inte hålla i hop skyttet men blev bästa svenska på 10:e plats efter tre bom - och alla sex åkarna hamnade på poängplats.
 
Sport & Affärer har summerat sportåret och juryn meddelar idag att VM i skidskytte i Östersund vinner Årets idrottsevenemang 2019!
 
Martin Fourcade var tillbaka på tronen och fick sällskap av ytterligare två fransmän på pallen i onsdagens distanslopp i Östersund. Sebastian Samuelsson var bäst av svenskarna på 23:e plats efter två bom, men hade det tufft i de lösa spåren.
 
Från Pennsylvania till Jämtland - en lång resa för en upplevelse Sharon Small och familjen sent kommer att glömma.
 
Advisa, en av Sveriges snabbast växande låneförmedlare av privatlån, ingår sponsoravtal med Svenska Skidskytteförbundet. Avtalet gäller från och med november 2019 och sträcker sig över tre säsonger.
 
Det var bara positiva tongångar när lagen till de kommande distansloppen i Världscupen presenterades på tisdagen i Östersund. Nästan alla var nöjda med sin åkning och överens om att det gäller att fokusera på skjutvallen.
 
Nästan tre meter långa och ytterst uppklädda. Det var många som höjde på ögonbrynen när The Gentlemän vandrade runt i publikområdet under lördagens världscuppremiär.
 
Det blev fina svenska framgångar i söndagens jaktstart i Sjusjöen. Elisabeth Högberg förvandlade gårdagens femteplats till en säker seger och dessutom klättrade Anna Magnusson till 11:e plats - och med Anna Hedström på placeringen bakom.
 
De svenska damerna stod för en stark laginsats i söndagens sprint i Östersund. Linn Persson tangerade sitt personliga rekord på femte plats medan Hanna Öberg blev 11:a - med lillasyster Elvira fyra tiondelar bakom på 12:e plats i sin världscupdebut.
 
Det blev norsk dubbelseger i söndagens sprint i Östersund genom Johannes Thingnes Bö och Tarjei Bö. Bäst av de svenska herrarna var Sebastian Samuelsson som inledde lovande, men hamnade på 27:e plats i mål efter tre bom i stående.
 
Elisabeth Högberg följde upp fjärdeplatsen från i torsdags med att bli femma med en bom i dagens sprint, i ett Sjusjöen som bjöd på klart bättre skjutförhållanden. Ryskan Irina Starykh tog hem segern, tack vare fullt skytte.
 
Linn Persson, Mona Brorsson, Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma stod för en stark laginsats och tog Sveriges andra pallplats i Östersund genom en lite överraskande tredjeplats, slagna endast av Italien och Norge.
 
Trots två straffrundor på den första sträckan lyckades Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson ta hem segern i den inledande singel mixstafetten i Östersund, framför en förväntansfull publik som svävade mellan hopp och förtvivlan.
 
Imorgon, lördag, är det äntligen dags för världscuppremiären i Östersund. Under fredagen presenterades lagen till lördagens singel mixstafett och mixstafetten samt herrarnas respektive damernas sprint på söndag.
 

Postadress:
Region Syd
Jörgen Larsson, Kyrkogatan 50
571 78 Forserum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: jolars@live.se

Se all info