Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenska Skidskytteförbundet kan nu presentera A-landslaget för säsongen 2019/2020.
 
Vi träffas, utbyter erfarenheter och ser hur vi tillsammans kan blicka vidare framåt mot 2026. Spännande föreläsningar blandat med en historisk skidskyttespecial med Jens "stopptid" Lind
 
Det har varit en fantastisk säsong för svenskt skidskytte som kulminerade med tre medaljer under VM i Östersund. Hanna Öberg tog både guld på hemmaplan och sin första seger i Världscupen - och hon vann både masstartscupen och blev femma totalt!
 
De svenska damerna har gjort strålande resultat hela vintern i IBU-cupen, nivån under Världscupen. Ingela Andersson blev trea totalt, med ytterligare tre svenskor bland de 10 främsta - och i nationscupen kom Sverige tvåa, tätt bakom Ryssland!
 
Efter 10 spännande tävlingar under fem helger är årets Swe Cup-säsong över och sammanräkningen klar. Vi har fått sex nya segrare, medan Viktor Brandt och Alva Sköld vinner för andra året i rad, trots att båda har gått upp en åldersklass.
 
Organisationen Städa Sverige har idag världspremiär för filmen Ungdomarna. En film för att belysa den positiva kraft som idrottsungdomar har för miljön. Under 2018 plockade 12 630 idrottsungdomar 812 ton skräp tillsammans med Städa Sverige.
 
Tävlingskommittén har nu gjort en planering för när vi önskar tävlingar för kommande säsong och vi söker nu arrangörer. Rullskidskytte SM är dock redan tilldelad I 21 IF och kommer avgöras på Hallstabergets skidskyttestadion
 
RF:s och Svenska Spel Elitidrottsstipendium möjliggör för den aktive att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Nu har ansökan till stipendiet öppnats.
 
 

Elitläger 2019

(2019-04-02 10:34)
Knappt är sista målgången för säsongen gjord innan det är dags att se framåt. Den 16-20 juni bjuder skidskytteförbundet in till Elitläger i Östersund.
 

En lyckad helg i Boden

(2019-04-01 14:33)
I helgen kördes den årliga avslutningen av den svenska skidskyttetäsongen, nämligen SM, junior-SM och Ungdoms-SM.
 
Det var något gynnsammare förhållanden på vallen när SM i Boden avslutades med stafetter på söndagen. Emma Nilsson förde Bore Biathlon till seger i damernas tävling medan Biathlon Östersund vann herrstafetten, med Torstein Stenersen på slutsträckan.
 
Det var fortsatt kraftiga vindar i Boden som gjorde det chansartat på skjutvallen under lördagens jaktstarter. Mona Brorsson och Jesper Nelin blev SM-vinnare bland seniorerna medan fyra av sex juniorer förvarade segrarna från sprinten.
 
Säsongens avslutande SM-tävlingar inleddes på fredagen med sprint där sol och värme gjorde det tungt i spåren och med kraftiga vindar på vallen. Emma Nilsson och Tobias Arwidson vann bland seniorerna, med nästan alla toppåkare på plats.
 

Dagens Sprinttävlingar

(2019-03-29 11:34)
Då var det dags för säsongens sista sprinttävlingar. Svenska skidskyttar har vallfärdat från hela Sverige för att samlas här i Boden för att göra upp om de ädla medaljerna.
 

Postadress:
Region Syd
Jörgen Larsson, Kyrkogatan 50
571 78 Forserum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: jolars@live.se

Se all info