Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


"Man måste vara kreativ"

(2019-07-17 18:09)
A-laget är inne på sitt tredje läger, ett läger med ett annorlunda upplägg. Efter en tuffare start med många skadade aktiva kommer här en uppdatering på hur det går för dem.
 
Jerringpriset, Bragdguldet, VM-Guld och OS-Guld. Denna Hanna Öberg är magisk på många sätt. Så pass att kungligheterna själva belönar våran skidskyttedrottning med det ärofyllda Victoriapriset.
 

På en myr i Torsby

(2019-07-04 21:55)
Region Öst har varit på ett lyckat läger i Torsby. Många träningspass i välkänd skidskytteterräng där ett av syftena var att bygga fler kompisrelationer.
 
Wolfgang ''Demontränaren'' Pichler slutade tidigare i år som huvudtränare för det svenska skidskyttelandslaget, men med Sverige är han ännu inte färdig.
 
Efter att SM-veckan har krockat med internationella skidskyttetävlingar i många år är nu äntligen skidskytte tillbaka i SM-veckan som kommer gå i Boden/Luleå 2020.
 
Ikväll avgörs det om det är Sverige med Stockholm/Åre eller Italien med Milano/Cortina som tar hem OS 2026.
 
Den Jämtland/Härjedalen-baserade klubben Tullus SG har i veckan hållit i ett stort ungdomsläger...
 
Det nya framtidslaget hade sin första träff i veckan och togs väl om hand av Östersunds fina träningsmiljö och väder. Men idag, Torsdag, bjöd lägeravslutningen på brutalt spöregn.
 
Under helgen har Region Syd arrangerat ett läger för barn och ungdomar där fokus varit att testa på och utveckla sig i skidskytte.
 
Svenska Skidskytteförbundet kan stolt presentera en ny tränare till våran redan stabila tränarstab. Erika Oskarsson tar från och med Juli över rollen som tränare för skidskytteuniversitetet.
 
Sweden Rock är festivalen som lockar över 35 000 besökare om året och många av dem lockas av skidskyttet som erbjuds på plats
 

Tunnelsprint i Gällö

(2019-06-09 20:34)
Det är dags för säsongens första tävling i skidtunneln i Gällö
 

Utmanarlaget

(2019-06-04 15:23)
Utmanarlaget är det nya lag som kommer vara med att utmana om platser i de internationella tävlingarna i vinter. Jonas Johansson som är tränare för det nya laget tror på en spännande sommar och höst tillsammans med de aktiva.
 
Viktig information till alla som beställt luftvapen
 
På Riksidrottsmötet 2019 tilldelades Wolfgang Pichler förtjänsttecknet för sin betydelse för Svensk idrott och Svensk Skidskytte.
 

Postadress:
Region Syd
Jörgen Larsson, Kyrkogatan 50
571 78 Forserum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: jolars@live.se

Se all info