Hoppa till sidans innehåll

Stadion i Östersund uppgraderas för framtiden

19 JUN 2012 11:09
Östersund kommunfullmäktige bestämde på måndagen att fortsätta utveckla skid och skidskytteskidstadion för fortsatta världscup och VM-evenemang.
  • Skapad: 19 JUN 2012 11:09

Skidstadion-120524
Världens bästa skidskyttestadion? I alla fall om kommunfullmäktige får välja. Illustration: Ulf Nygren / Skidskytte.se

 

Efter att skidskyttestadion de senaste åren fått en del negativ feedback på bland annat mediacentrets placering på fel sida om Litsvägen samt en mix av olika besökarkategorier på den sk sågplanen, har nu Östersunds kommun och dess fullmäktigeledamöter bestämt sig.

I slutrapporten som klubbades i går godkände fullmäktige ett nytt mediecenter med antidopningskontroll. En hus på drygt 500 kvadrat för en kostnad av 22,5 miljoner kronor. Dessutom kan det bli aktuellt med en ny portal och huvudentré till stadion enligt kommunen.


Ambitionen är att få behålla förtroendet som arrangör av de årligen återkommande världscuptävlingarna där konkurrensen ute i världen hårdnat. Allt fler arrangörer vill in på världscuptouren som arrangör och många av dem har arenor som är nyare än den i Östersund.

Den uppgraderade skidskyttestadion ska också vara utvecklingsbar för ett framtida VM i skidskytte där Östersund som bekant kandiderar för att få VM år 2017. Motkandidat där är starka Hochfilzen i Österrike och den 2 september i år avgörs det vem som får stå som värd för VM år 2017.

 

- Den här planen ligger helt i linje med den feedback vi fått från de aktiva som varit här och tävlat i både IBU Cup och World Cup. Det här blir en arena som underlättar vardagen för de aktiva vad gäller uppladdning och förberedelser samt logistiskt. En flexibel infrastruktur som tacklar det mesta av morgondagens utmaningar.
Jag har också svårt att se att den nya arenan INTE ska vara till vår fördel när det handlar om vem som ska få förtroendet för framtida världsmästerskap, säger Patrik Jemteborn som leder den svenska kampanjen för VM 2017.

 

 

Nytt mediacenter

Mediacenter – två plan om drygt 500 kvadratmeter:

170 platser för skrivande press.

80 platser för fotografer.

40 platser för tv och radio.

Mottagningskök för catering.

Ytor för servering.

Lokaler för antidopningstest med omklädning och dusch för herr och dam.

 

Totalt beräknas de nya investeringarna till runt 45,5 miljoner SEK.

Skribent: Marianne Tharaldsson

Click here to go to Salzburg...

 

 

SKIDSKYTTESTADEN

OSD_vapen_ENG-PMS_mini