Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


Det var betydligt jämnare under söndagens sprinttävlingar i Sveg än i gårdagens distanslopp, även om det blev samma segrare i alla åtta klasserna. Nicolina Lindqvist och Gabriel Stegmayr vann bland seniorerna, båda efter fullt skytte.
 
Trots en svår start med tre straffrundor redan i det första skyttet avancerade de svenska herrarna efterhand - och till sist kunde Sebastian Samuelsson ta laget till 10:e plats i mål. Johannes Thingnes Bö spurtade hem segern till Norge.
 
Efter en suverän uppvisning med fyra nollor vann norskan Tiril Eckhoff söndagens jaktstart i Hochfilzen. Bakom henne säkrade Hanna Öberg andraplatsen med fem snabba fullträffar på 19 sekunder i sista stående - och Sverige gjorde en ny fin laginsats.
 
Det svenska damerna hade alltför många bom för att blanda sig i toppstriden i söndagens masstart i Ridnaun. Ingela Andersson hamnade ändå på 13:e plats, tätt följd av Anna Magnusson och Johanna Skottheim. Ryskan Anastasiia Porshneva tog hem segern.
 
Nicolina Lindqvist vann lite överraskande damernas distans för seniorer i säsongens första Swe Cup, medan Gabriel Stegmayr höll ihop skyttet bäst och tog hem herrarnas tävling. 16-åriga Sara Andersson stod för dagens största segermarginal.
 
Tack vare fullt skytte och ett starkt slutvarv lyckades Johanna Skottheim vinna dagens sprint i italienska Ridnaun - hennes första seger i IBU-cupen. Dessutom kom Felicia Lindqvist på nionde plats, även hon med nollskytte.
 
Det var inte mycket som gick vägen för de svenska damerna i lördagens världscupstafett i Hochfilzen. Både Linn Persson och Mona Brorsson vurpade och Elvira Öberg sköt två straffrundor. Till sist förde Hanna Öberg upp laget till 10:e plats i mål.
 
Hanna Öberg var ett enda skott ifrån att slåss om segern i fredagens sprint, men blev ändå femma och närmar sig pallen med stormsteg. Dessutom en ny fin laginsats med fyra svenskor bland de 30 främsta. Italienskan Dorothea Wierer vann trots en bom.
 
Ingela Andersson imponerade stort genom att vinna dagens supersprint i IBU-cupen i Ridnaun, efter att ha passerat Anastaiya Merkushyna från Ukraina på slutvarvet. Dessutom blev Anna Magnusson fyra, bara fem sekunder från pallen.
 

IndTA stängd onsdag 18/12

(2019-12-12 10:47)
Under onsdagen den 18/12 kl 08.00 stängs systemet tillfälligt av för flytt av data till ny leverantör. Det innebär att man inte kan anmäla sig till tävling under den tiden. Systemet öppnas igen så snart det är klart.
 
Sverige har inlett den nya skidskyttesäsongen på ett imponerande sätt. Tävlingarna i Östersund gav en seger och ytterligare två pallplatser - alla i stafett. Dessutom tangerat personbästa av Linn Persson och genombrott för Elvira Öberg.
 
Justeringar i banlängd för D/H 16-17 Då kommande SWE Cup helg i Sveg är observationstävlingar för Ungdoms OS och Junior VM så har förbundet tillsammans med arrangören beslutat att D/H 16-17 åker samma sträckor som D/H 18-19.
 
Norge drog det längsta strået i söndagens världscupstafett i Östersund. Sverige var i ledningen efter tre sträckor, men tre extraskott i sista liggande gjorde att laget fick nöja sig med tredje plats, efter att även ha förlorat spurten mot Schweiz.
 
Jesper Nelin förde överraskande upp det svenska laget i ledningen halvvägs in i lördagens världscupstafett, men efter två straffrundor föll Sverige tillbaka till femte plats i mål. Norge tog en klar seger före Frankrike och Italien.
 
Elvira Öberg var överraskningen när damernas stafettlag presenterades på fredagen. Hon tar den fjärde platsen efter sin fina framfart i spåret under världscupveckan, medan Torstein Stenersen får chansen som startman i herrarnas stafett.
 

Inside

JH-Cup 2019-2020

Biathlon Family Sweden

SWECUPliten

Postadress:
Region Jämtland-Härjedalen
Björn Skogh, Smedjevägen 10
835 40 Nälden

Kontakt:
Tel: 0706208138
E-post: bjorn@bjorniskogh.se

Se all info