GDPR - Svenska Skidskytteförbundet
Hoppa till sidans innehåll

GDPR


Har du hört talas om GDPR? Det står för General Data Protection Regulation och är en ny dataskyddslag som börjar gälla inom EU den 25 maj 2018. 

Mycket är sig likt, men skyddet för din personliga integritet förstärks när GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL). Detta ställer hårdare krav på hur personuppgifter behandlas.  En viktig del i detta arbete är denna information om hur dina personuppgifter för ditt uppdrag som skidskyttefunktionär hanteras i IdrottOnline av Svenska Skidskytteförbundet /Skidskyttegillet Fullt hus. (Uppgifterna kommer från Funktionärsdatabasen där du själv tidigare har lagt in uppgifterna och aktivt valt att godkänna hantering enligt PuL).. 

De typer av personuppgifter som i normalfallet behandlas ligger inom ramen för verksamheten och din roll som funktionär under skidskyttevärldscup och Världsmästerskap för t.ex. intern information, klädhantering, säkerhet (närmast anhörig), ackreditering och timrapportering till SISU Idrottsutbildarna.

Uppgifterna är främst namn, personnummer, kontaktuppgifter med adress, mail, telefonnummer, kön, föreningstillhörighet, foto, klädstorlek och funktionärsuppdrag.

Dina personuppgifter hanteras internt (funktionärsansvarig, ackrediteringskontor, OC). Personuppgifterna behandlas konfidentiellt men beroende på vad det avser kan delar komma att hanteras av tredje part för att uppfylla ett visst specifikt syfte, se exempel nedan. 
Delar av uppgifterna hanteras också av din närmaste gruppledare (namn, adress, mail, telefon och arbetsuppgift som funktionär).

ACKREDITERING:
Ackrediteringssystemet ägs och hanteras av PLARAS på alla Internationella skidskyttetävlingar. I PLARAS kommer ackrediteringsgruppen att registrera ditt namn, kön, arbetsuppgift (t.ex publikvärd) samt foto. Informationen lagras så länge du är aktiv som funktionär.  Att PLARAS får tillgång till dessa uppgifter är ett krav för att kunna genomföra ackrediteringen.  

SISU
Samarbetet mellan SISU Idrottsutbildarna och organisationen där timrapportering för möten registreras via IdrottOnline/Skidskyttegillet Fullt hus. Rapporteringen bygger på fysiska personer som utför aktiviteter och då är ditt personnummer det som skiljer Pelle på Storgaten från den andre Pelle på Storgatan. 

Mer om GDPR kan du läsa här: https://maqs.com/aktuellt/nyhetsbrev/vad-ar-gdprdataskyddsforordningen/

Att vi som i skidskytteorganisationen får ditt förtroende att få tillgång till dessa uppgifter är ett måste för att vi ska kunna hantera och planera inför ditt uppdrag på skidskytte-VM och kommande världscupevenemang. 
Om du inte godkänner detta kan du alltså tyvärr inte fortsätta som funktionär hos oss. 


Du kan alltid själv se vilka uppgifter som ligger i funktionärsdatabasen, och även uppdatera dina uppgifter, via din personliga länk som du fick när du ansökte som funktionär.

Vi hoppas att du känner dig bekväm med detta och hoppas att du vill fortsätta vara en del av vårt härliga funktionärsgäng i skidskyttefamiljen.
Har du frågor så kontakta mig eller skicka ett mail till funktionar@skidskytte.se

Uppdaterad: 28 MAJ 2018 08:01
Epost: Adressen Gömd

Click here to go to Salzburg...

 

 

SKIDSKYTTESTADEN

OSD_vapen_ENG-PMS_mini