Hoppa till sidans innehåll

Elvira nia med nollskytte i JEM-sprinten

2018-02-03 21:11
Elvira Öberg följde upp den fina insatsen i distansloppet i Junior-EM genom att bli nia i dagens sprint, efter fullt skytte. Oskar Ohlsson och Viktor Brandt hamnade långt ner i resultatlistan, men klarade jaktstarten.
  • Uppdaterad: 2018-02-03 21:11

Herrarnas sprint 

Oskar Ohlsson var inte mer än drygt 20 sekunder efter täten in till det liggande skyttet, men efter en bom lämnade han vallen som 35:a. Han avancerade sedan åtta placeringar på det andra varvet, men tvingades åka hela fyra straffrundor och rasade till 57:e plats. På vägen till mål plockade han tre placeringar och blev 54:a till sist, men är nästan fyra minuter från täten inför söndagens jaktstart. Oskar gjorde en stabil insats i spåret med 25:e åktid, 1,57 efter fransmannen Martin Perrillat Bottonet. 

Redan efter det första varvet var Viktor Brandt 53 sekunder efter, men lyckades skjuta fullt i liggande och gick ut på det andra varvet som 32:a, tre placeringar före Oskar. På det andra varvet tappade han mer än två minuter och nästan 30 placeringar och var 61:a in till det stående skyttet, men klarade sig med en bom och gick ut på slutvarvet tio placeringar bättre. Där blev han passerad av Oskar och ytterligare fem åkare, men klarade jaktstarten som 57:e man i mål. Viktor hade det fortsatt tungt och var hela 4,25 efter bästa åktid. 

Damernas sprint 

Även idag var Elvira Öberg den enda svenska deltagaren och hon fortsatte att imponera mot de två år äldre konkurrenterna. Hon gick ut alldeles sist och var visserligen en halvminut efter täten in till det liggande skyttet, men tack vare fem fullträffar lämnade hon vallen på 14:e plats. När flera började missa i stående tog Elvira sin tid, men satte alla skotten och gick ut på slutvarvet som sjua. Det var hon också vid den sista mellantiden, men tyvärr tröttnade hon en aning mot slutet och fick släppa två åkare förbi sig och blev nia i mål. Kanske satt distansloppet kvar i benen för Elvira hade det lite tyngre idag, men ändå så bra som 18:e åktid, 1,35 efter fransyskan Myrtille Begue. 

I morgon avslutas Junior-EM med jaktstarter. Om Elvira Öberg kan hålla ihop skyttet så bra som idag finns alla möjligheter till en topplacering! 

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

inbjudan till läger

Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

adidas

big

ifs

serneke

sj

stanley

 

 


Samarbetspartners

access

flygbra

concept

hestra

idre

morespace

polar

redcord

sports

Wist last och buss

 

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk handheld
Leki larsen
maplus vauhti
optilaser sportdoc
rex2 redcreek
swenor swix
skigo start
star sundström
svea tst
tarsus wiksten
   
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info