Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/ Projekt.P

En Skidskytts Fritid

14 OKT 2019 14:19
''Vissa idrottare målar, andra broderar och några löser korsord mellan träningar och tävlingar. Om jag får välja så skriver jag''
  • Skapad: 14 OKT 2019 14:19

Det är ingen nyhet att skidskytte på elitnivå tar upp den mesta tiden av en aktivs vardag. Träna, äta, sova, träna, äta, sova... Ordningen och antal gånger per dag varierar men de tre orden är det mesta som cirkulerar i en elitidrottares liv.
Men de allra flesta måste också ha något annat att göra. Något att hitta på under vilodagen, efter ett hårt träningsläger eller på kvällskvisten.

För att inte bli helt tokig på sporten måste man i de flesta fall lära sig att slappna av och hitta en hobby. Det är precis vad Anna Wikström, tävlandes för Mora Biathlon, har gjort i form av att skriva en helt egen bok.


''Vissa idrottare målar, andra broderar och några löser korsord mellan träningar och tävlingar. Om jag får välja så skriver jag'' - säger Anna som under en period nu jobbat med denna bok.

Anna pluggar till en masterexamen i idrottsvetenskap samtidigt som hon tränar på elitnivå. Samtidigt har hon också tagit sig tiden till att skriva en bok. Hon berättar att det faktiskt inte är så svårt. 
''Det är ganska enkelt. Att skriva är avkoppling för mig'' 
Och avkoppling i en elitidrottares vardag kan vara det viktigaste som finns.
Andra exempel på detta är flera åkare i både A-lag och utvecklingslag som tar sig tiden till både frisbeegolf och traditionell golf när tiden finns. Variation i vardagen, avkoppling och framför allt komma bort från det stressiga elitidrottslivet.

Trots bokskrivande och studier har Wikström alltid satt träning och tävling i fokus. Därav har det fått tagit en stund med bokskrivandet. Hon berättar att de första orden skrevs hösten 2016 och därefter har skrivande gått i perioder. Men nu är den äntligen här!

 

Boken finns att köpa på Annas egna hemsida här: http://annawikstroem.se/min-bok.html

Skribent: Nicklas Olausson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info