Hoppa till sidans innehåll

Nytt ledarskap på Svenska Skidskytteförbundet

30 OKT 2018 10:13
Sofia Domeij tar över ordförandeklubban för Svenska Skidskytteförbundet och axlar rollen som högste ledare för svenskt skidskytte.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2018 10:13

Vid Svenska Skidskytteförbundets styrelsemöte den 28 oktober lämnade Olle Dahlin posten som ordförande och Sofia Domeij, som tidigare varit vice ordförande, klev nu upp på översta posten.

-Det känns mycket hedrande och det är med stor tillförsikt jag kliver in som ordförande i SSSF. Det är ett väl fungerande förbund och ett stort förtroende som ska förvaltas för att fortsätta resan med att utveckla vår sport och vår organisation och det ser jag fram emot säger Sofia Domeij

Tidigare ordförande Olle Dahlin tillträdde under sommaren som president för den internationella skidskytteorganisationen IBU, därmed ska han inte sitta kvar som ordförande för Svenska Skidskytteförbundet.

– Jag har jobbat för svenskt och internationellt skidskytte i drygt 20 år. Nu kommer jag helt och hållet fokusera på internationella frågor och de utmaningar IBU har. Att lämna över till Sofia Domeij känns både tryggt och bra och jag önskar henne all lycka, säger Olle Dahlin.

Sofia Domeij har själv haft en aktiv karriär inom både längd- och skidskytte. Hon är utbildad civilingenjör i teknisk kemi och bor numera i Örnsköldsvik. Hon har varit vice ordförande i Svenska Skidskytteförbundets styrelse sedan 2017.

-Svenskt skidskytte har ett fantastiskt år i ryggen, vi har firat 30 år, gjort en av de absolut bästa säsongerna någonsin och fått en svensk president i det internationella skidskytteförbundet, säger Sofia Domeij.

Skidskytteförbundet går nu in i en ny spännande säsong där man står som arrangör för skidskytte-VM 2019. I och med värdskapet för det största skidskytteevenemanget i år hälsas hela världen välkommen till nationalarenan i Östersund där en stor skidskyttefest väntar!

-I vårt framtida arbete ska vi fortsätta vara ett av världens bästa landslag samtidigt som barn, ungdoms och juniorverksamhet ska växa. Jag vill skapa möjlighet för fler att vara med och utöva vår sport. Vi ska även jobba vidare med och utveckla eventdelen och vi ska vara den självklara partnern för företag och organisationer som vill exponera sitt varumärke med en framgångsrik, populär och mer hållbar idrott, säger Sofia Domeij.

 

För ytterligare information

Sofia Domeij, tel. 070-316 40 40, mail This is a mailto link

Foto: Håkan Nordström

Skribent: Marianne Tharaldsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info