Hoppa till sidans innehåll

Skidskytteförbundet prisas av SCIF

21 NOV 2018 21:03
Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande (SCIF) har i över 50 år delat ut priset "Årets Förbund" till ett förbund inom svensk idrott. I år går utmärkelsen till Svenska Skidskytteförbundet.
  • Uppdaterad: 21 NOV 2018 21:03

Vid sitt styrelsemöte den 21 november beslutade SCIF att utse Svenska Skidskytteförbundet till Årets Förbund med motiveringen:

"När bredd och elit och manligt och kvinnligt ofta ställs mot varandra visar förbundet på vikten av att idrottsrörelsens gemensamma grundvärderingar genomsyrar hela verksamheten, för allas bästa och på alla nivåer. Världscupssegrar och nu senast nästan exempellösa OS-framgångar ger medial uppmärksamhet och stärker statusen som en folkkär svensk idrott men att antalet medlemmar ökar beror främst på hårt arbete inom förbundet, ute i distrikten, bland föreningarna och hos de ideella ledarna."

Generalsekreterare Ingemar Arwidson var på plats för att ta emot priset i Stockholm:

- "Det är såklart en stor ära att ta emot det här priset. Svenska Skidskytteförbundet har jobbat i många år med sikte på långsiktiga framgångar för både elitsatsningar och sporten som helhet. Antalet föreningar ute i landet har fördubblats de senaste åtta åren och jag är stolt över att ta emot den här utmärkelsen som ett kvitto på att vi stärkt förbundet och att vi är på rätt väg."

Läs mer på SCIF:s hemsida.

Logotyp SCIF

Skribent: Sara Wemstad

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info