Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/ Frilansfotograferna

Skyttet stoppade snabba svenskar

2017-11-30 22:19
Det var full fart i spåret både för Fredrik Lindström och Jesper Nelin i herrarnas distanslopp i Världscupen, men tyvärr blev bommarna för många för att upprepa damernas fina framgångar.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 22:19

Fredrik blev till slut bäste svensk på 25:e plats med tre missade skott. Norrmannen Johannes Thingnes Bö höll nerverna i styr och sköt fullt och vann med över två minuter, medan storfavoriten Martin Fourcade bommade två skott i sista stående och fick nöja sig med tredjeplatsen.

Precis som i mixedstafetten visade Fredrik Lindström fin form i skidspåret, men redan i det första skyttet blev det en bom vilket gjorde att han lämnade vallen först på 50:e plats. På andra varvet plockade Fredrik hela 16 placeringar och efter fullt i stående var han 21:a. Tyvärr missade han ett skott både i tredje och fjärde skyttet och då blev det svårt att avancera, trots fortsatt stark åkning. Skjuthastigheten var långsammare än i stafetten men Fredrik gladde med 16.e bästa tid i spåret, 1.31 efter Martin Fouracde, men före snabbåkare som Julian Eberhard, Simon Schempp och Anton Shipulin!

Torstein Stenersen

Torstein Stenersen inledde förtroendeingivande med fullt i det första skyttet, men var över minuten efter täten på 32:a plats och tappade därefter sju placeringar efter ett missat skott i stående. Tyvärr blev det ytterligare en bom i andra liggande och ett fall till 50:e plats, men fullt i det avslutande ståskyttet höll kvar Torstein på poängplats och en slutlig 36:e plats i mål. Han var hela 3.30 efter snabbaste åkare, men med samma skytte och aningen bättre fart i spåret kan vi se fram emot fina resultat framöver.

Jesper Nelin

Snabbaste svensk var Jesper Nelin som visade att den fina formen från mixedstafetten håller i sig. Han hade så bra som 13:e åktid, 1.11 efter Fourcade men 20 sekunder bättre än Fredrik. Tyvärr har Jesper fortfarande svårt att hålla ihop skyttet, trots en smakstart med fullt i första liggande och en 14:e plats ut från vallen. Efter en bom i stående var han fortfarande 20:e man, men med tre missade skott i andra liggande föll Jesper genom resultatlistan. Det blev   ytterligare en bom i sista skyttet och då låg han på 48:e plats, men avancerade fyra placeringar efter ett imponerande slutvarv med femte snabbaste åktid!

Peppe Femling

Peppe Femling var bra med som 26:a efter fullt i det första skyttet och han höll farten bra även på det andra varvet. Men med tre bom i stående tappade han 30 placeringar och än värre blev det efter det andra liggande skyttet där Peppe missade ytterligare två skott och var nere på 78:e plats. Han räddade upp en del med fullt i sista stående och blev 61:a plats i mål – men nästan åtta minuter efter täten. I spåret var Peppe långsammast av svenskarna, 3.40 efter snabbaste åkare.

 

I morgon är det dags för damernas sprint. Upprepar Mona Brorsson succén från distansen eller är det någon av de övriga svenskorna som kliver fram och skräller med en topplacering? Frågan är också om tjejerna kan överträffa den fina laginsatsen och få in fler än tre åkare på poängplats?

 

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

inbjudan till läger

Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

adidas

big

ifs

serneke

sj

stanley

 

 


Samarbetspartners

access

flygbra

concept

hestra

idre

morespace

polar

redcord

sports

Wist last och buss

 

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk handheld
Leki larsen
maplus vauhti
optilaser sportdoc
rex2 redcreek
swenor swix
skigo start
star sundström
svea tst
tarsus wiksten
   
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info