Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson Skidskyttelandslaget 2018 2019

Sveriges skidskyttar kommer till Idrottsgalan

10 JAN 2019 11:15
Med nomineringar i hela fyra kategorier och dessutom till Radiosportens Jerringpris har skidskyttesporten ett framgångsrikt år bakom sig. De som är nominerade till priser på årets Idrottsgala kommer att besöka galan den 21 januari i Stockholm.
  • Skapad: 10 JAN 2019 11:15

Samtliga skidskyttar med en nominering till ett pris gör ett kort uppehåll i världscupsturnén och besöker Idrottsgalan den 21 januari i Stockholm. De medaljörer som kommer vara på plats är Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Peppe Femling och Anna Magnusson. Fredrik Lindströms medverkan är ännu öppen och beror på hans återhämtning från körtelfebern. Torstein Stenersen kommer ta emot elitidrottstipendiet och deltar också. Även tränare Wolfgang Pichler kommer till galan.

- Vi är hedrade att så många av våra främsta skidskyttar har möjlighet att komma på galan trots deras upptagna scheman och ser fram emot en fantastisk kväll tillsammans, säger Stephan Rimér, VD Idrottsgalan.

Sveriges skidskyttelandslag toppade formen till OS Pyeongchang och rönte stor framgång med ett guld till Hanna Öberg i distansen, ett silver till Sebastian Samuelsson i jaktstarten, ett guld till herrarnas stafettlag och ett silver till damernas stafettlag.

Framgångarna har lett till nomineringar inför årets Idrottsgala för Hanna Öberg, Årets prestation, Sebastian Samuelsson, Årets manlige idrottare och herrstafettlaget, Årets lag. Hanna Öberg är även nominerad till Radiosportens Jerringpris, som delas ut på galan. Dessutom har chefstränare Wolfgang Pichler uppmärksammats för sin insats och är nominerad i kategorin Årets ledare.

- Skidskyttesporten och Idrottsgalan betyder mycket för svenska folket och jag är stolt över våra framgångar och medaljer det gångna året. Vi har ett lag för framtiden och det tyder på motivation och talang att kunna prestera som bäst när det gäller. Sådant förtjänar uppmärksamhet, säger Pichler.

Skribent: Sara Wemstad
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

 Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

 
SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

big

ifs

sj

stanley

swedemount

 


Samarbetspartners

access

bliz

flygbra

concept

hestra

idre

maurten

morespace

polar

sports

Wist last och buss

   

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk Leki
larsen maplus
optilaser
redcreek rex2
skigo sportdoc
star start
sundström svea
swix tarsus
wiksten tst
vauhti  
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info