Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/ Frilansfotograferna

Utmanarlaget

04 JUN 2019 15:23
Utmanarlaget är det nya lag som kommer vara med att utmana om platser i de internationella tävlingarna i vinter. Jonas Johansson som är tränare för det nya laget tror på en spännande sommar och höst tillsammans med de aktiva.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2019 15:23

På förbundssidan finns det några nyheter för året där en av dem är det nya utmanarlaget. Ett lag som består av unga seniorer som i vinter förhoppningsvis kan vara med och utmana om platser på internationella tävlingar i vinter.

För några veckor sedan hade laget sin första samling där de aktiva fick träffas och göra sig kända med varandra i rollen som ett lag. Många känner varandra sedan tidigare och de flesta bor i Östersund och tränar tillsammans på en daglig basis men med skillnaden att de nu ska tillhöra samma lag.

 Jonas Johansson som är tränare för det nya U-laget berättar bakgrunden till det nya laget

– ­Ifjol hade vi ett framtidslag som var en större grupp med en stor spridning bland de aktiva. Förra årets koncept fungerade jättebra och det var något vi ville fortsätta med, men vi valde att separera gruppen där de som är äldre passar i ett U-lag och de yngre fick vara kvar i framtidslaget.Jonas Johansson

På detta sätt fick förbundet möjlighet att ta in fler aktiva i olika lag. De skapar en mer homogen miljö för respektive åldersgrupp som kan sparras mot varandra. Något som syntes när U-laget träffades på sitt första läger.

– Det är en väldigt bra gemenskap och vi är ett taggat gäng. Även om det är ett B-lag och inte A-laget så är det en väldigt hög nivå på de aktiva. Jonas gör ett fantastiskt jobb att lotsa gruppen, säger Oskar Ohlsson som under förra året tillhörde A-laget.

Skillnader mot tidigare år är också att man har tagit in fler killar i gruppen. Detta är något man gjort för att skapa större möjligheter för killar. 

– Det är lika många tjejer som killar i år och vi hoppas att det ska sätta bra tryck på gruppen så att vi kan göra resultat i vinter. Tjejerna har lyckats bra de senaste åren och nu hoppas vi att killarna kommer ikapp, säger Jonas Johansson.

För U-laget väntar närmast ett femdagars läger i Sollefteå. 

Skribent: Emma Höglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info