Hoppa till sidans innehåll

Allt ljus på Sloof i Oberhof

2017-01-07 19:46
Succedebut i går följdes upp av heroisk jaktstart i dag. I morgon kör Chardine Sloof karriärens första masstart i världscupsammanhang! Med det har också Sverige två damer med i söndagens sista tävling i Oberhof.
  • Uppdaterad: 2017-01-08 12:40

Chardine Sloof har presenterat sig på allvar för det svenska folket och det redan innan morgondagens avslutande VC-masstart i tyska Oberhof.

Historien om den 24-åriga skidskytten börjar i Waddinxveen i Nederländerna för det är just där som hennes karriär startade och det var i den kulören på tävlingsdräkten som hon två gånger om blev juniorvärldsmästare. Som 6-åring flyttade familjen till skidskyttemetropolen Torsby i Värmland och det är där som hon tränat sig till den strålande skidskytt hon är i dag.
I april 2015 blev hon svensk medborgare och tills för några veckorn sedan var karriärens höjdpunkt att få tävla i IBU-Cupen.

I förrgår slog hon till rejält på världscupen i tyska Oberhofs sprint. Inte vilket ställe som helst för den delen. Hon slog knock på hela skidskyttevärlden genom att bli förtjänstfull 10:a och följde upp den placeringen med att i dagens jaktstart bli 14:e dam i mycket tuffa förhållanden. Vann gjorde fransyska Marie Dorin Habert som var den som lyckades kontrollera väderförhållandena bäst av alla.


I och med dagens fina 14.e placering får Sverige med två damer i morgondagens avslutande masstarttävlingar. Den andra är Anna Magnusson som med sin fina placering i den totala världscupen redan var kvalificerad.
Chardine Sloof hade innan helgens tävlingar varit som bäst 43:a i världscupen men nu lossnade det rejält för den 24-åriga nederländsksvenskan. Det är inte många VC-debutanter i skidskyttehistorien som kan rada upp liknande facit.

Damernas masstart startar kl 14.40 i morgon söndag.
Nu håller vi alla svenska och nederländska tummar som finns för att hon får en lika fin resa genom de trollskt fina tyska skogarna även i morgon!

Skribent: Patrik Jemteborn
Epost: Adressen Gömd

Inbjudningar till läger

SWECUPliten

Gå till vår fanshop genom att klicka här ...

Biathlon Family Sweden

 

Club-1988-Sweden-Team

 

Huvudsponsorer

Fristads Kansas

SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

adidas

big

ifs

norrskog

serneke

sj

stanley

 


Samarbetspartners

redcord

idre

polar

sports

flygbra

morespace

concept

hestra

access

Synsam Sports

Wist last och buss

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk handheld
Leki larsen
maplus vauhti
optilaser sportdoc
rex2 redcreek
swenor swix
skigo start
star sundström
svea tst
tarsus wiksten
   
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)twitter_logo_blue

 

 
 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info