Hoppa till sidans innehåll
Foto: Göran Strand Jesper Nelin bäste svensk i herrarnas jakt i Oberhof.

Åtta bom fällde Sebastian i jaktstarten i Världscupen

12 JAN 2019 16:32
Trots ett lysande utgångläge lyckades inte Sebastian Samuelsson hålla ihop skyttet i jaktstarten i Oberhof, utan föll till 39:e plats i mål - två placeringar bakom Jesper Nelin. Johannes Thingnes Bö tog ännu en meriterande seger.
  • Skapad: 12 JAN 2019 16:32

Sebastian Samuelsson startade som trea, men tappade 10 sekunder på det inledande varvet och var sjua in till första liggande. Tyvärr blev det hela tre bom direkt, och när han lämnade vallen var han på 15:e plats, 1,49 från täten. Sebastian var två placeringar bättre in till det andra skyttet men efter ytterligare ett varv i straffundan gick han ut på det tredje varvet som 20:e man, och åkte sedan på två bom till i första stående. Därmed föll Sebastian till 29:e plats, och var kvar på samma placering inför det avslutade stående skyttet. Där satte han punkt för en bedrövlig dag på skjutvallen med ytterligare två missade skott, och efter totalt åtta bom blev Sebastian passerad av Jesper på slutvarvet och inte bättre än 39:a i mål. På grund av alla varv i straffrundan och med tappad motivation var Sebastian 1,15 efter Johannes Thingnes Bö i spåret och 23 sekunder långsammare än Jesper.

Det var ungefär 15 sekunder upp till poängplats för Jesper Nelin som inledde loppet som 51:a åkare, och som var en placering bättre efter en bom i det första liggande skyttet. Han plockade några placeringar i spåret och avancerade sedan till 39:e plats, 40 sekunder efter Sebastian, tack vare fem fullträffar på 29 sekunder i det andra skyttet. Tyvärr tvingades Jesper åka två varv i straffrundan och när han gick ut från första stående låg han 45:a. Nu gällde det för honom att hålla i hop skyttet i sista stående för att klara en poängplats, och trots en fjärde bom hade Jesper häng på det som 41:a. Tack vare ett starkt slutvarv spurtade han i mål som 37:a - ett avancemang med 14 placeringar. Fyra bom är ändå hyfsat, och i spåret var han 20:e man, 52 sekunder efter snabbaste åkare - och dessutom hade Jesper femte snabbaste skjuttid, efter fyra serier på 1,49.

I morgon avslutas tävlingarna i Oberhof med två spännande stafetter!

Text och analys: L-G Alsenius

 

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info