Hoppa till sidans innehåll

Banbrytande beslut vid IBU´s kongress

20 OKT 2019 17:57
Internationella skidskytteförbundet, IBU, har i helgen genomfört en extrainsatt kongress i München. Under kongressen fattades ett antal beslut i tunga värderingsfrågor där transparens, integritet och good governance är ord som stått i centrum.
  • Skapad: 20 OKT 2019 17:57

Bland annat beslöts att inrätta ett särskilt integritetsinstitut för etiska frågor frikopplad från det internationella skidskyttets styrelse, en ny konstitution antogs liksom en ny etisk- och antidopingkod tillsammans med inrättande av en visselblåsarfunktion.

- Jag känner både stolthet och glädje över att Internationella Skidskytteförbundet är på väg att inta en tätplats när det gäller good governance. De nu tagna besluten innebär väsentliga steg mot en modern och spännande skidskytterörelse. Det avgörande framöver blir nu att dessa nya riktlinjer på ett bra sätt omsätts i praktisk politik, säger Svenska Skidskytteförbundets ordförande Sofia Domeij 

Under helgen har också, för första gången, en internationell strategiplan mot 2026 antagits där bland annat frågor som att stärka förenings- och förbundsverksamheten i skidskyttet, fortsatt utveckling av tävlingsverksamheten samt nyrekrytering till sporten ingår.

 

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info