Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nicklas Olausson

BLIZ ny sponsor av Sportglasögon till Skidskyttelandslaget

2018-06-13 10:00
Glasögonen har en viktig funktion för skidskyttarna, de ska skydda ögonen mot både solljus, regn och snö. Samtidigt ska de gå lätt och smidigt att flippa upp inför skyttemomentet.
  • Uppdaterad: 2018-06-13 10:01

Dessutom måste det finnas möjlighet att byta linser, allt efter rådande väder och ljusintensitet. Detta ställer höga krav på glasögonen och nu laddar den helsvenska tillverkaren BLIZ upp för att leverera glasögon i världsklass till Skidskyttelandslaget.

Future Eyewear grundades 1984 och har ett flertal varumärken inom Sol- och Sportglasögon. BLIZ som är det mest kända, skapades för 11 år sedan. Vi har lång erfarenhet från andra idrotter och vi känner oss trygga med kvalitén i våra produkter, säger Jan Jonsson, grundare och huvudägare av Future. Vi syns med våra produkter på många inom världseliten i Längdskidåkning och Skicross, men också de senaste åren i Alpin skidåkning. Några namn att nämna är Charlotte Kalla, Frida Hansdotter och Dario Cologna. Inom Skidskytte är vi helt nya på landslagsnivå i Sverige, men har vissa toppåkare internationellt, exempelvis Kaisa Mäkäräinen. Vid sidan om skidåkning, satsar vi också mycket på cykel.

Inom ramen för samarbetet kommer BLIZ att leverera glasögon för både träning och tävling. Samtidigt kommer man att ta hjälp av skidskyttarna för att vidareutveckla produkterna med målet att producera världens bästa skidskytteglasögon.

För oss är det oerhört glädjande att få jobba med en premiumprodukt som BLIZ, meddelar Wolfgang Pichler, Huvudtränare för Skidskyttelandslaget. Hela teamet har nu testat deras produkter på vårt första läger och jag känner mig helt trygg i att det här kommer att bli utmärkt.

Målgruppen skidskytteintresserade är generellt sett väldigt aktiva motionärer inom olika konditionsidrotter men också inom alpin skidåkning, vilket gör samarbetet ytterligare intressant ur BLIZ synvinkel. Samarbetet löper över de kommande fyra säsongerna och rivstartar den kommande säsongen med VM på hemmaplan i Östersund 7-17 mars 2019. Intresset för skidskytte är nu stort över hela landet och nya föreningar etableras i rask takt. Samtidigt är det mediala intresset enormt och TV-tittarna ser framemot en spännande säsong där skidskyttelandslaget kan förväntas ta för sig ytterligare.

 

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

 

Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

big

ifs

sj

stanley

swedemount

 


Samarbetspartners

access

bliz

flygbra

concept

hestra

idre

maurten

morespace

polar

sports

Wist last och buss

   

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk Leki
larsen maplus
optilaser
redcreek rex2
skigo sportdoc
star start
sundström svea
swix tarsus
wiksten tst
vauhti  
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info