Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Chardine Sloof: "Jag lyckas ofta hålla mig lite cool på banan när det gäller"

04 JAN 2019 09:41
Hon har kämpat med ett diskbråck och istället för att åka skidor har det bivit mycket vila och TV-serier. Nu är Chardine Sloof äntligen tillbaka i skidskyttespåret. – Framöver längtar jag till att få åka på tävlingar när allting känns bra.
  • Skapad: 04 JAN 2019 09:41

Vem är du?
Jag är 26 år gammal och född i Holland. Jag flyttade till Sverige -99 och har bott i Sverige sedan dess och gått all min skoltid i Torsby. Jag har åkt internationella tävlingar för Holland i åtta år och sen bytte jag till Sverige. Jag har haft mycket skador och sjukdomar nu. Jag har haft diskbråck i ryggen och har därför haft svårt att göra så mycket saker. Intressen är ju ofta att man gillar att röra på sig och med diskbråck kan man inte göra så mycket. Då blir det mest att man håller sig lugn, kollar på film och serier och är mer hemma. Jag gillar att träna och baka gör jag gärna. Det blir mest godsaker, som bullar och kakor.

Varför började du med skidskytte?
Jag höll på med balett först i Sunne för det fanns ingen balettskola i Torsby. Efter några år byttes det så det passade inte riktigt tidsmässigt och då försökte jag hitta något annat. Jag hade precis börjat träna lite längdskidor med SK Bore och mina bröder hade redan testat på skidskytte. När jag då skulle byta ut baletten mot någonting annat så testade jag ett skidskyttepass med dem och fick prova på att skjuta. Det var jätteroligt och sedan dess var jag fast.

Ditt största minne/ögonblick från sommarens och höstens barmarksträning?
Jag tror att det är nu på hösten då jag åkte med stavar för första gången. Då fick jag äntligen använda mina stavar igen och det kändes så skönt. Det var lite roligare än att bara åka skate utan stavar.

Vilken är den bästa platsen att tävla på? Motivera
Antholz är favoritstället. Där är ofta fint väder och jag gillar banan. Man måste jobba hela tiden, men den är inte så komplicerad. Jag är inget fan av långa nerförsbackar och kurvor som är lite riskabla, det gillar jag inte. Sånt finns inte alls i Antholz så jag gillar att man bara kan köra och göra sitt bästa utan att behöva tänka så mycket. Sen brukar det vara mycket folk också. 

Vilka är dina styrkor som skidskytt?
Jag skulle vilja säga skyttet och att jag ofta lyckas hålla mig lite cool på banan när det gäller och är mycket press. Jag brukar ha ganska bra kontroll på känslorna i de situationerna. Sen ska jag inte säga att jag gillar att stå där, men jag brukar i alla fall kunna hantera det ganska bra.

Vilken svensk längdåkare hade du gärna sett som skidskytt och varför?
Jag vet inte riktigt. Jag såg att Anna Magnusson valde Viktor Thorn och det håller jag med om. Jag har sett att han har varit med lite också och fått lite smakprov på skidskyttet eftersom han är sambo med Johanna Skottheim. Om jag måste välja någon skulle jag säga honom, jag tror att han skulle kunna göra det bra.

Vad är det bästa med landslagstruppen?
Jag har ju inte varit med så mycket nu på grund av diskbråcket, men det bästa är att det är ganska lättsamt. Jag har bara varit med på ett läger, men man är alltid accepterad och det är lätt att komma in i gruppen igen. Fast jag har varit borta mycket har det varit lätt för mig att vara med och vara en i gänget.

Vad längtar du mest efter med säsongen och varför?
Tidigare hade jag sagt att få göra mina första tävlingar, men det har jag ju gjort nu. Nu framöver längtar jag till att få åka på tävlingar när allting känns bra och jag har bra form. Att få känna att allting flyter på och kunna tävla och ha det kul, det ser jag fram emot.

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info