Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/ Projekt.P

Chefen som slutar på topp

26 AUG 2019 11:52
Efter att ha lett Svenskt Skidskytte till nya framgångar väljer nu Generalsekreteraren (GS) Ingemar Arwidson att sluta. Och timingen är perfekt då han lämnar ett förbund i stark medvind
  • Uppdaterad: 26 AUG 2019 11:52

Det är en rörd Ingemar som kommenterar beskedet att han nu tar sin Mats ur skolan:

Jag är enormt stolt över den fantastiska utveckling som hela Skidskyttesverige genomfört under min tid vid rodret. Att få se ännu en generation med fantastiska svenska atleter ta för sig bland världseliten är verkligen helt underbart och jag vet ju så väl vilket slit som ligger bakom från åkare, ledare och servicepersonal. Jag gläds också oerhört mycket över att vi ekonomiskt står starkare än någonsin, mycket tack vare ett systematiskt marknadsarbete de senaste 15 åren. Men jag måste nog ändå säga att allra gladast är jag över att jag fått vara med om att fyrdubbla antalet skidskyttar i Sverige, det trodde jag nog inte var möjligt, om jag ska vara helt ärlig.

Ingemar Arwidson meddelade redan 2018 sin avsikt att avsluta sin tjänst efter att VM-säsongen var avslutad och arbetet med att rekrytera hans efterträdare har pågått en längre tid.

Skidskytteförbundet anställer nu en tillförordnad GS som ska styra Skidskytteförbundet det kommande året under tiden som en ny permanent Generalsekreterare rekryteras.

Förbundets val av tillförordnad GS har fallit på Bengt Jönsson, som bland annat verkat under ett antal år som Förbundschef i Simförbundet, åtta år i SOK:s styrelse och också haft ett antal tunga chefsbefattningar inom näringslivet.

Bengt Jönsson

Skidskytteförbundets ordförande Sofia Domeij kommenterar valet av Bengt Jönsson så här:

För oss är Bengt ett perfekt val. Han besitter lång erfarenhet av att leda stora organisationer och med sin bakgrund inom idrotten, såväl professionellt som ideellt så har han stor förståelse för idrottens särart och han kommer därför snabbt in i rollen. Jag är övertygad om att Bengt med sina erfarenheter kommer att tillföra mycket till Svenskt Skidskytte.

Under den gångna helgen fick aktiva och ledare från hela skidskyttesverige chans att träffa Bengt Jönsson i samband med SM-tävlingarna i Rullskidskytte som Bengt besökte i sin gamla hemstad Sollefteå:

Jag måste säga att jag gladdes mycket åt den entusiasm och det intresse som mötte mig bland våra skidskytteutövare och ledare, berättar Bengt Jönsson. För mig var det oerhört värdefullt när jag nu ska sätta mig in i mitt nya, spännande arbete. Jag hoppas och tror att mina erfarenheter från bland annat Simförbundet och SOK kommer Svenskt Skidskytte till gagn. Det var också mycket spännande att följa SM-tävlingarna från första parkett.
Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

 

Huvudsponsorer

Fristads

 

Teamsponsorer

swedemount

ifs

sj

stanley

 idre

 


Samarbetspartners

hestra

bliz

LiveArena

concept

morespace
polar

maurten

sports

Wist last och buss  
   

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk Leki
larsen maplus
optilaser
redcreek rex2
skigo sportdoc
star start
sundström svea
swix tarsus
wiksten tst
vauhti
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info