Hoppa till sidans innehåll

Evelina och Martin bäst i längden

2018-08-24 21:11
Som en försmak till SM i Rullskidskytte som avgörs i helgen anordnades en längdtävling under fredagskvällen i Östersund. Längdåkaren Evelina Settlin satte skidskyttedamerna på plats medan Martin Ponsiluoma lite oväntat var snabbast av herrarna.
  • Uppdaterad: 2018-08-25 10:40

Herrar fristil 7,5 km

Redan på det första varvet tog Martin Ponsiluoma, Tullus, ett fast grepp om segern med en ledning på sex sekunder före trion Sebastian Samuelsson, I 21, Torsten Stenersen, Biathlon Östersund och Simon Hallström från Lima. På det andra varvet närmade sig Torstein och Sebastian något men på slutvarvet var Martin obeveklig och i mål var hans segermarginal hela 14 sekunder. Tvåa blev längdåkaren Viktor Thorn från Ulricehamn som pressade sig förbi Torsten med två sekunder tillgodo efter en snabb avslutning.

 

Damer fristil 5 km

Evelina Settlin, I 21 IF Sollefteå

Piteås Hanna Öberg visade att den fina åkformen finns kvar efter Blink-festivalen i Norge och laddade på ordentligt från start. Hon hade en knapp ledning efter det första varvet, en dryg sekund före Evelina Settlin, I 21 och med Biathlon Östersunds Elisabeth Högberg och Felicia Lindqvist samt Mona Brorsson från Finnskoga ytterligare åtta sekunder bakom. Men Evelina hade mest krafter kvar på vägen till mål och vann till slut med tre sekunder före Hanna medan Mona var fem sekunder efter henne på tredje plats.

 Resultatlista

 Text och analys: L-G Alsenius

 

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info