Hoppa till sidans innehåll

Få hjälp med träningen av OS-guldmedaljörerna

02 OKT 2018 18:00
OS-guldmedaljörerna lanserar sin egen träningshemsida. Få hjälp med träningsupplägg och diskutera träning med Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Peppe Femling.
  • Skapad: 02 OKT 2018 18:00

Under måndagen lanserade OS-guldmedaljörerna Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Peppe Femling sin egen träningshemsida. Träning365 - en sida för inspiration, träningsupplägg och diskussion kring träning.

– Det är hemsida där vi skriver träningsupplägg som man kan köpa månadsvis. Det är framförallt för Vasaloppet. Det finns tre- och femmånadersprogram inför Vasaloppet och sen finns det även årsprogram. Och i alla program finns det tre olika nivåer, säger Jesper Nelin. 

 

Idén kom i juni och sedan dess har killarna jobbat hårt för att få igång hemsidan. 

– Det var väl egentligen jag som fick idén när jag satt i bilen på väg hem från Bruksvallarna när jag hade varit där med Peppe. Vi satt och lyssnade på en podd. Det var en kille som hade gjort en liknande grej, fast han hade en saxofonsida. Då tänkte jag ”vad har vi som vi kan erbjuda”? Det är ju träning. Sen växte den här idén fram tillsammans med Peppe och Sebbe då, säger Nelin.

 

Så det är främst till de som satsar på Vasaloppet?

– Ja, det är framförallt till de som ska köra Vasaloppet, men det finns även ett årsprogram som man kan ha bara för att må bra eller om man har några andra mål också. Sen har vi teknikfilmer och ett forum där vem som helst kan vara med och diskutera träning eller ställa frågor till oss.

– Vi vet ju vad vi gör med träning.

 

Att få igång forumet och att kunna diskutera träning är ett av de stora målen just nu.

– Tanken är egentligen att få några användare, men vi vill gärna att forumet ska vara aktivt. Om det är något om träning, vill vi att folk ska komma in där och skriva och diskutera det. Framöver kommer vi även att jobba med att få ut mer material.

 

Tiden har gått fort, från att de fick idén i juni månad till lanseringen den första oktober. Därtill ska man räkna in oändligt många träningstimmar. Så var hittar man egentligen tiden?

– Vi har jobbat ganska intensivt när vi har haft tid mellan träningarna. Det är inte så mycket tid, men det går ju att göra ganska mycket på några timmar ändå.

 

Besök hemsidan för mer information:

https://xn--trning365-w2a.se/

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

 Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

ATG
SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

big

ifs

sj

stanley

swedemount

 


Samarbetspartners

access

bliz

flygbra

concept

hestra

idre

maurten

morespace

polar

sports

Wist last och buss

   

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk Leki
larsen maplus
optilaser
redcreek rex2
skigo sportdoc
star start
sundström svea
swix tarsus
wiksten tst
vauhti  
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info