Hoppa till sidans innehåll

Femling på benen igen

05 AUG 2018 00:21
Det är en avslappnad och samlad Peppe Femling som nu skrivits ut från sjukhuset och är tillbaka i lagets gemensamma boende. Skadan som såg galet allvarlig ut på bild, visade sig inte vara så allvarlig som befarat.
  • Skapad: 05 AUG 2018 00:21

Jag lär väl vila ett par dagar nu, men sedan drar jag igång med bra träning igen, främst för överkroppen, sammanfattar Peppe. Det är bara att konstatera att jag hade en himla tur i oturen. Staven gick rakt igenom vadmuskeln och det är ca 20 centimeter mellan ingång och utgång. Men de kunde dra ut staven åt ena hållet så det är ganska små sår, som tur är. Men framförallt så hade jag sån tur att staven lyckades undvika större blodkärl, ben och nerver så det är bara muskeln som är skadad. Men om någon vecka så kan jag nog träna på enligt plan igen.

Det var en ruskig otur som orsakade skadan. Peppe skulle väja för en bil som bromsade framför honom i samband med en uppvärmningsrunda. Eftersom rullskidorna saknar broms så har man inte så många val utan som så många gånger förr så siktade Peppe på vägrenen och hoppades att gräset där skulle bromsa upp honom mjukt och fint. Men tyvärr så vart det en krasch framstupa: 

Jag kände direkt att huvudet fick sig en smäll, men som tur var så tog ju hjälmen upp det mesta av kraften. Min första tanke när jag fått stopp var: ”Var det någon som såg mig?” Sen försökte jag resa mig upp men kände att ena staven inte riktigt följde med, och då såg jag att den satt fast i benet och då förstod jag att det här nog inte är så bra.

Peppe fick sedan god hjälp av personal på plats och turligt nog så fanns den norska läkarstudenten Simen Andreas Sveen, på plats och såg till att det första omhändertagandet blev korrekt utfört. Resten är som man säger; historia… 

Pichler hoppfull och tacksam för Sveen´s hjälp

Det var en fruktansvärd otur, menade Wolfgang Pichler efteråt. Men jag är glad att Peppe redan är på benen och jag är övertygad om att han kommer ut ur det här ännu starkare. Simen Andreas Sveen visade prov på riktig god kamratanda när han släppte sina egna förberedelser för att istället hjälpa Peppe. Därför har jag bjudit in honom att följa med Skidskyttelandslaget på nästa läger i min hemort Ruhpolding. Det ska bli kul att kunna tacka honom personligen.

Peppe Femling kommer nu att resa hem till Östersund i förväg och står över nästa veckas träningsläger i Torsby. Nu blir det fokus på att få skadan att läka optimalt och att komma tillbaka i bra träning igen.

Foto: Carina Olset, NRK

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

 Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

 
SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

big

ifs

sj

stanley

swedemount

 


Samarbetspartners

access

bliz

flygbra

concept

hestra

idre

maurten

morespace

polar

sports

Wist last och buss

   

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk Leki
larsen maplus
optilaser
redcreek rex2
skigo sportdoc
star start
sundström svea
swix tarsus
wiksten tst
vauhti  
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info