Hoppa till sidans innehåll

Förbundets förslag gillades av Riksidrottsmötet

2017-06-13 00:44
Riksidrottsförbundets distriktsorganisation hindrar utveckling för mindre förbund, genom att de regionala resurserna vattnas ur. Vid förra helgens Riksidrottsmöte beslutades därför, på initiativ av Skidskytteförbundet, förändringar av dessa regler.
  • Uppdaterad: 2017-06-13 00:57

Här kan ni läsa motionen som godtogs:

Bakgrund

När ett mindre förbund, med ojämn utbredning över landet vill och har ambitionen att växa och öka sin verksamhet har Skidskytteförbundet (SSSF) upptäckt ett antal utmaningar i Riksidrottsförbundets (RF/SISU) organisation som verkar hindrande för tillväxt och ökad aktivitet.

Skidskytteförbundet har i sin utbildningsstege integrerat RF:s utbildningsmoduler som plattformen, grundtränarutbildning osv. Tanken är att detta ska ske i samarbete med RF/SISU distriktsorganisation. Redan här uppkommer en tydlig utmaning i områden där skidskyttet är mindre utbrett. Vi kommer helt enkelt inte upp i den kritiska massa av deltagare för att RF/SISU ska engagera sina resurser i SSSF:s  utbildningsstege.

En annan faktor som spelar in där förbund likt SSSF är mindre utbredda är att ansvarig RF/SISU konsulent har skidskytte tillsammans med kanske 20 andra idrotter. Denna splittring gagnar ingen och kan knappast vara effektiv.

Viktigt i sammanhanget är naturligtvis att nämna att nuvarande RF/SISU organisation säkerligen passar de större idrottsförbunden bättre som har fyllig utbredning över hela landet. 

Motion 

SSSF föreslår att RF/SISU ser över sin distriktsorganisation så att den även passar idrottsförbund med mindre och ojämn utbredning.

Lämpligen kan detta göras i befintlig distriktsorganisation, men där en idrottskonsulent får ansvar för tex skidskytte i upp till 5-6 distrikt för samordning och koordinering av utbildningsinsatser i ett större område så att förutsättningar finns att tillräckligt många deltagare i aktiviteter so utbildning kan uppnås. Idrottskonsulenten får i gengäld släppa ansvaret för 5-6 idrotter till kollegor i andra distrikt och får därmed en mer fokuserad arbetssituation.

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

inbjudan till läger

Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads Kansas

SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

adidas

big

ifs

serneke

sj

stanley

 

 


Samarbetspartners

redcord

idre

polar

sports

flygbra

morespace

concept

hestra

access

Synsam Sports

Wist last och buss

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk handheld
Leki larsen
maplus vauhti
optilaser sportdoc
rex2 redcreek
swenor swix
skigo start
star sundström
svea tst
tarsus wiksten
   
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info