Hoppa till sidans innehåll

Fortsatt blågul framgång i Oberhof

2017-01-08 16:33
Anna Magnusson satte personbästa vid dagens masstart på världscupen i Oberhof och Chardine Sloof såg till att ånyo placera sig topp 15 på världscupen. Vann dagens masstart för damer gjorde Gabriela Koukalova från Tjeckien.
  • Uppdaterad: 2017-01-08 16:53

Ja Sverige hade två damer med till start vid dagens masstart i tyska Oberhof. Anna Magnusson vad kvalificerad tack vare sin fina placering i den totala världscupen medan Chardine Sloof fick en startplats efter sina fina framgångar under veckan som varit på DKB-arena. 10:e plats i sprinten och följdes ju upp av en 14:e i jaktstarten.

I dag ville inte någon av dem egentligen göra någon besviken. Inte minst dem själva. Båda började offensivt och stängde alla fem luckor i första liggande serien och de gick båda med bra ute på spåret.
Samma läge var det efter den andra liggserien och då låg båda svenskorna och smög med bland tiondeplaceringen.

I första stå kom så dagens enda snedträff för både Anna och Chardine men de var alltjämt bland de 15 främsta. När de sedan båda sköt fullt hus igen i sista stående var det bara att öppna spjällen och dra på rejält på sista varvet.
Anna var piggast i benen och krigade till sig karriärens bästa placering hittills och slutade som 11:e dam i mål. 1,48 minuter efter dagens segrarinna Gabriella Koukalova från Tjeckien som var den enda av två som sköt kliniskt rent på vallen i dag.
Chardine Sloof hade på nytt ett fint slutvarv och kom i mål som 15:e.

Anna Magnusson och Chardine Sloof var inte svårflörtade för en bild efter dagens race.

Uppåt i totalen
I den totala världscupen hittar vi Anna Magnusson på en 27:e plats med 153 VC-poäng. Chardine Sloof är nästa bästa svenska på en 35:e plats med 84 poäng.
Leder totalcupen gör Koukalova från Tjeckien före Laura Dahlmeier från Tyskland.

Världscupen fortsätter till veckan som kommer i Ruhpolding och där väntas bland annat stafetter. Ska vi tro att framför allt Chardine Sloofs framgångar den här veckan gör laguttagningarna om inte nu mer tuffa än tidigare. Några sömnlösa nätter väntar för headcoach Wolfgang Pichler och c/o.


Herrarnas Masstart
Inga svenska herrar hade kvalat in till dagens masstart. Tävlingen vanns av hemmasonen Simon Schempp före landsmannen Erik Lesser. Ska vi tro att det är hallabalooo i Oberhof i kväll...

Skribent: Patrik Jemteborn
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info