Hoppa till sidans innehåll

Här är lagen till premiärtävlingarna i Östersund

29 NOV 2019 11:12
Imorgon, lördag, är det äntligen dags för världscuppremiären i Östersund. Under fredagen presenterades lagen till lördagens singel mixstafett och mixstafetten samt herrarnas respektive damernas sprint på söndag.
  • Skapad: 29 NOV 2019 11:12

Världscuppremiären är äntligen här!

Under fredagen presenterades lagen för de inledande tävlingarna i Östersund. På lördag kör Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson singel mixstafetten, precis som på VM tidigare i år. Då blev det brons för den svenska duon.

– Det är en väldigt rolig tävling att köra. Det går väldigt snabbt och skyttet är väldigt, väldigt avgörande. Men man ska också komma ihåg att även fast det är mycket skytte så är den här 1,5 kilometersbanan ( i Östersund) ganska tuff så man kan göra ganska mycket på åkningen här också, säger Hanna Öberg och fortsätter: 

– Jag är väldigt taggad på att få köra singel mixstafetten och jag tycker att det ska bli väldigt roligt. 

I mixstafettlaget kör Linn Persson förstasträckan och därefter Mona Brorsson, Jesper Nelin och avslutningsvis Martin Ponsiluoma.

– Det blir väldigt häftigt. Jag har väl åkt alla sträckor förutom sista tidigare så det blir något nytt. Jag tror att jag har gjort alla andra sträckor bra så jag ska väl kunna göra det här bra också, säger Martin Ponsiluoma.

Under presskonferensen presenterades även åkarna till söndagens sprint för herrar och damer. På herrsidan kör Sebastian Samulesson, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Peppe Femling och Torstein Stenersen. 

– Det är en av de häftigaste tävlingarna vi har. Det är lite Formel 1. Det är två skytten och det gäller att vara på tårna hela tiden så det är en häftig tävlingsform, säger Sebastian Samuelsson om sprinten.

Herrarnas sprintlag till världscuppremiären

På damsidan har Sverige fått en extraplats och får ställa upp med sex åkare istället för fem. I damernas sprint får Emma Nilsson, Mona Brorsson, Linn Persson, Elvira Öberg, Hanna Öberg och Ingela Andersson chansen.

– Det är första individuella tävlingen vi har på världscupen och självklart är det en speciell situation. Man vet inte hur bra man är, men jag vet att vi är bra, men jag vet inte hur bra de andra är, säger Johannes Lukas.

Ingela Andersson, som numera är bosatt i Oslo, presterade på topp i den norska premiären i Sjusjöen för två veckor sedan. Ingela slutade tvåa i sprinten och fick dela på pallplatserna med italienskorna Lisa Vittozzi och Dorothea Wierer, som förra säsongen toppade den totala världscupen

– Jag har känt mig ganska stark hela hösten, men det var överraskande positivt. Jag var väldigt nöjd, summerar Ingela Andersson loppet.

Under söndagen gör 20-åriga Elvira Öberg, lillasyster till Hanna Öberg, världscupdebut när hon får chansen i sprinten.

– Jag är jättetaggad, det ska bli superroligt, säger Elvira Öberg.

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info