Hoppa till sidans innehåll
Foto: Igor Stančík

Johanna Skottheim efter första pallplatsen: ”Det betyder jättemycket”

13 JAN 2019 19:00
Efter nollskytte och bra åkning tog Johanna Skottheim sin första individuella pallplats i IBU-cupen, när helgens andra sprint avgjordes i Duszniki Zdroj. – Jag var glad för resultatet igår så det var jättekul att få toppa det.
  • Skapad: 13 JAN 2019 19:00

Under gårdagens sprint slog Johanna Skottheim till med ett nytt personligt rekord i IBU-cupen när hon slutade fyra. När helgens andra sprint avgjordes i polska Duszniki Zdroj kom den första individuella pallplatsen för 24-åringen.

– Jag var ju så nära pallen igår (knappt 3 sekunder) och då var det ju ännu roligare att få kliva upp där idag. Det jag kanske är mest nöjd med dagens lopp är att jag sköt fullt, det är första gången för i år. Jag har jobbat ganska mycket med skyttet nu över jul så det är skönt att få till det. Jag tyckte inte att det kändes särskilt bra i åkningen, men kollar man tiderna så har jag fortfarande åkt bra. Det är ett bra lopp och det är jättekul att det gick så bra, säger hon efter loppet.

 

Johanna startade som 64:e åkare och hade därmed en hel del tider att gå på. Dessutpm hade hon lite koll på hur de andra åkarna hade skjutit. 

– Jag tyckte att det var ganska slitigt redan första varvet, men sen låg fokus på att försöka skjuta bra. Eftersom jag startade så sent kunde jag se hur många andra hade skjutit och jag såg att det var ganska mycket bom över lag. Därför låg fokus på att hålla i skotten och försöka få ner dem och på så sätt göra det bra. Det är jag nöjd över att jag klarade.

Johanna sköt fullt för första gången i år och gick ut på slutvarvet som trea. Där klättrade hon en placering och slutade tvåa i mål.

– Jag fick lite tider att gå på så det var bra. Jag tycker inte att jag gjorde något jättebra slutvarv, men jag gör ändå ett av mina bättre slutvarv under årets IBU-cuper.

 

Trots två fina placeringar under helgen i Polen är hon inte helt nöjd med åkningen. Känslan som hon hade innan jul saknas. 

– Jag tycker att det är trögt i åkningen. Om man jämför med hur jag upplevde känslan i Obertilliach innan jul, så tycker jag att jag fick ut mer åkmässigt då än vad jag får nu. Det är lite som att åka med handbromsen i. Jag är ändå förvånad att jag hade så pass bra åktid som jag hade idag. Men vi hade jättebra skidor, vi har vallarna att tacka för att det har gått så bra, säger Skottheim.

– Jag har ganska mycket mer att ge om jag skulle få till den perfekta dagen, fortsätter hon.

 

Vad betyder den första individuella pallplatsen för dig?

– Det betyder mycket. Framförallt självförtroende, att veta att jag kan. Jag har ändå sett i några lopp innan jul att om jag skjuter fullt då har jag kapacitet att vara topp sex och att kliva upp på pallen också, men det gäller ju att göra det också. Det var skönt att få med sig det här och visa att det går.

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info