Hoppa till sidans innehåll
Foto: Håkan Blidberg Lagbild Team Sweden.

Laguttagningen till VM klar!

29 JAN 2019 13:40
Nu är det klart hur det svenska skidskyttelandslaget som ställer upp i VM i Östersund i mars kommer se ut. Laget består av sex damer och sex herrar.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2019 13:40

Idag tisdag, offentliggörs vilka skidskyttar som får representera Sverige på VM i Östersund i mars. Truppen är uttagen från landslaget med en plats på damsidan som kommer tillsättas efter världscuptävlingarna i Nordamerika. Fredrik Lindström, som dragits med körtelfeber under säsongen, är uttagen till laget med siktet inställt på att starta i VM: 

- Det känns jätteskönt att ha landslagsledningens förtroende, trots en lång sjukdomsperiod. För tillfället har jag just börjat träna så smått och VM-formen är långt borta men jag har fortfarande hopp om att kunna starta i VM på hemmaplan, säger Fredrik. 

Efter säsongens resultat hittills, där flera av åkarna gjort bra resultat är chefstränare Wolfgang Pichler nöjd med laget som tävlar i VM:

- Jag tycker att uttagningen känns bra, säger Pichler. Vi har flera åkare som tydligt presterar på en högre nivå än tidigare men alla uttagna har visat vilken kapacitet de har en bra dag.

Damer
Hanna Öberg, Piteå SSK
Mona Brorsson, Finnskoga IF
Linn Persson, Bore Biathlon
Anna Magnusson, Piteå SSK
Emma Nilsson, Bore Biathlon
En plats som tas ut efter WC i Kanada och USA

Herrar
Sebastian Samuelsson, I 21 IF
Jesper Nelin, Piteå SSK
Martin Ponsiluoma, Tullus SG
Peppe Femling, Piteå SSK
Torstein Stenersen, Biathlon Östersund
Fredrik Lindström, Anundsjö SSK

18-24 februari går EM i Minsk, Vitryssland. En stor del av landslaget kommer att åka dit som förberedelse för VM. Dessa uttagningar presenteras inom kort. 

Skribent: Sara Wemstad
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info