Hoppa till sidans innehåll

Nu smäller nationella säsongens startskott — Swe Cup inleds

06 DEC 2018 22:13
Många aktiva skidskyttar ser Swe Cup som början på en ny säsong, med nya möjligheter. I år väntas som alltid, fin åkning och hårda kamper.
  • Skapad: 06 DEC 2018 22:13

Till helgen går säsongens två första deltävlingar av Sveriges nationella skidskytteserie av stapeln, Swe Cup. Det är en tävlingsserie för juniorer och seniorer som pågår under hela vintersäsongen med totalt tio deltävlingar, fördelade på fem helger.

— Det är alltid roligt när tävlingssäsongen drar igång och att få se vad de aktiva har gjort under sommaren, det ser vi framemot, säger Ulrika Öberg, teknisk kontrollant. 
 

Tävlingen har hela 110 startande i olika åldrar och nytt för i år är att de nationella förbundet beslutat att öka juniorklasserna med ett år. Vilket innebär att den äldsta juniorklassen är 20-22 år. Enligt tävlingsledaren Christin Rudh är det någonting speciellt med de här ungdomstävlingarna.  

— Det är våra framtida stjärnor och vad som helst kan hända ute i spåret med dessa åkare. I helgen har man en jättebra chans att titta på skidskytte på ett helt annat vis, säger Christin Rudh, tävlingsledare.  

Har ni allt under kontroll?  

— Allt är i ordning. De enda vi inte kan styra över är snön, men det är lite charmen också. Vi är redo! 

Skribent: Sofie Lindmark Lie

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info