Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nicklas Olausson

Ny tränare för Skidskytteuniversitetet

14 JUN 2019 15:34
Svenska Skidskytteförbundet kan stolt presentera en ny tränare till våran redan stabila tränarstab. Erika Oskarsson tar från och med Juli över rollen som tränare för skidskytteuniversitetet.
  • Skapad: 14 JUN 2019 15:34

Anna-Maria Uusitalo som har ansvaret för skidskytteförbundets universitetstrupp kommer under de närmsta veckorna att gå på mammaledighet och blir därför ersatt med Erika Oskarsson som kommer direkt från tränarrollen i Norge.

Erika Oskarsson kommer alltså i Juli att ta över rollen som har benämmningen Förbundstränare MIUN vilket innebär anvar över de åkare som är antagna till Mittuniveristets träningsgrupp (Skidskytteuniversitetet). Denna grupp består av 22 åkare åkare vara tio stycken som även är med i Utmnarlaget och därmed har Jonas Johansson som tränare.
Erika kommer därför att hålla i träningen och planeringen för de 12 åkare som återstår på skidskytteuniversitetet.


''I och med att 10 av 12 åkare i utmanarlaget även går på skidskytteuniveristet går dessa två grupper myckekt hand i hand vilket betyder att ett samarbete mellan Erika och Jonas är likväl naturligt som nödvändningt .'' - Säger Anna-Maria
Erika kommer bland annat inleda sitt uppdrag hos skidskytteförbundet under Utmanarlagets träningsläger i Ramundberger som startar 7 Juli där vi även får lära känna henne lite bättre.

Erika kommer också under vintern att ha uppdrag på IBU-cupen där många av skidskytteuniversitetets och utmanarlagets åkare brukar ta plats.

Erika Oskarsson

Erika Oskarsson ser positivt på att ta över denna roll och fortsätta utveckla Svenskt Skidskytte.
Själv kommer hon direkt från åtta år i Norge jämt fördelat på fyra år studier och fyra år jobb.
Hon har studerat idrottsprogram på univeritet med inriktning på längdskidor och därefter gått driekt till att jobba som längtränare på skidgymnasium i Meråker. Under de fyra åren som tränare på Meråker skidgymnasium har hon jobbat tätt med tränare från skidskyttesidan och har full förtåelse för sportens två extrema moment. 

Dessförinnan var Erika aktiv inom längdskidåkning och gick på Åsarnas skidgymnasium medan hon är född och uppvuxen i Östersund.

Anna-Maria och ErikaKontaktuppgifter till Erika:

Mail: This is a mailto link
Telefon: +47 401 031 92 

Anna-Maria och Erika på skjutvallen

Skribent: Nicklas Olausson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info