Hoppa till sidans innehåll

Oskar 21:a i jaktstarten i junior-EM

10 MAR 2019 11:46
I herrarnas avslutande jaktstart i Junior-EM i norska Sjusjöen lyckades Oskar Ohlsson avancera sex placeringar till 21:a plats i mål, trots sju missade skott. Julian Hollandt från Tyskland tog hem guldet.
  • Skapad: 10 MAR 2019 11:46

Oskar Ohlsson startade 1,47 från täten på 27:e plats, men klättrade fem placeringar och plockade in nio sekunder med tredje tid på det första varvet. Tyvärr inledde han med två bom i första liggande och var tillbaka på 27:e plats, men jobbade oförtrutet på i spåret och var två placeringar bätttre inför andra liggande med femte tid på varvet. Den här gången gick det bättre och efter fem fullträffar lämnade Oskar vallen som 17:e man. På det tredje varvet tappade han fem sekunder på ledande norrmannen Sivert Guttorm Bakken, men låg på 14:e plats in till det tredje skyttet. Där missade han hela tre skott och föll till 26:e plats efter en långsam serie på en minut. Trots alla straffrundorna avancerade Oskar fyra placeringar på vägen till sista stående där han avslutade med ytterligare två bom, totalt sju. Han gick ut på slutvarvet som 22:a och var en placering bättre i mål, 3,23 efter tysken Julian Hollandt. Oskar avancerade alltså sex placeringar och kan vara nöjd med loppet efter fin fart i spåret och hyfsat skytte efter omständigheterna - och resultatet är faktiskt hans bästa internationella placering individuellt.

Henning Sjökvist hade inte det lättaste utgångläget som siste man ut från start, men avancerade til 52:a plats, trots en bom i första liggande och där låg han fortfarande kvar inför det andra liggande skyttet. Efter ytterligare ett missat skott lämnade Henning vallen som 47:a, men sköt sedan tre bom i första liggande och var tillbaka på 52:a plats. Det blev också slutplaceringen efter att han tvingats åka två varv i straffrundan efter sista stående - och i mål var Henning, nästan sex minuter från segern.

Anton Ivarsson inledde på placeringen framför Henning, men fick släppa landsmannen förbi sig efter två bom i första liggande. Han gick ut på den andra rundan som 56:a, men klättrade fem placeringar, trots ytterligare ett missat skott i det andra skyttet. När Anton åkte på tre bom i första stående föll han till 55:e plats och avslutade sedan med två missade skott i sista stående och blev just 55:a i mål, 7,16 från segern och 45 sekunder bakom Henning.

Malte Stefansson var 55:a i gårdagens sprint, men kom tyvärr aldrig till start i dagens tävling.

Klockan 13 är det dags för damernas jaktstart där Elvira Öberg har det bästa utgångläget av de tre svenskorna som 14:e åkare från start, 56 sekunder bakom fransyskan Camille Bened som vann lördagens sprint.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info