Hoppa till sidans innehåll

Överraskande dubbel för hemmaklubben

25 AUG 2018 16:34
Felicia Lindqvist från hemmaklubben Biathlon Östersund Idrottsförening överraskade i SM-sprinten. När många av favoriterna bommade sköt 23-åringen fullt och kunde knipa en silvermedalj efter lagkamraten Elisabeth Högberg.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2018 17:17

Det blev en dubbel för hemmaklubben Biathlon Östersund Idrottsförening i damernas SM-sprint. Elisabeth Högberg vann före det stora utropstecknet Felicia Lindqvist.
– Det var verkligen överraskande, det var inget jag hade räknat med. Superkul, säger 23-åringen efter loppet.

Lindqvist inledde loppet bra. Hon sköt fullt i den liggande skjutningen och gick ut som trea efter Elisabeth Högberg och Mona Brorsson. Inför andra skyttet hade hon fortfarande chansen på pallen, då flera av favoriterna skjutit bort sig. Hemmaåkaren höll för trycket på vallen och sköt sin andra nolla för dagen.
– Det blåste lite mer under loppet än på inskjutningen så jag fick skruva lite. Det är något jag har jobbat på, att våga skruva och det gjorde jag. Det var kanske det, att många missade att skruva som gjorde att det blev en del bom.

Väl i mål räckte Lindqvists lopp till en fin andraplats, före bland andra Hanna Öberg, Linn Persson och Mona Brorsson. Lindqvist själv var väldigt överraskad över resultatet, inte minst för att kroppen inte kändes helt pigg efter gårdagens längdlopp.
– Det kändes väl okej. Jag känner lite i benen från igår, men jag hittade ett bra flyt och skyttet var ju jättebra. Det har jag varit ganska nervös över för ibland går det bra och ibland jättedåligt. Jag var inne i min egna bubbla och det var det som var mitt fokus och det är jag glad att jag lyckades med.

Trodde du att det skulle räcka till medalj?
– Det är klart att man hoppas, men att det skulle räcka så långt, nej det trodde jag inte.
På prispallen blev det alltså dubbelt Östersund, då Elisabeth Högberg, trots en bom i det stående skyttet, klarade av att hålla undan till segern.
– Jag är verkligen glad för Bettans skull, jag unnar henne verkligen det här. Det är superkul att det blev en dubbel, säger Felicia Lindqvist.

I loppet fanns även en del norska och finska landslagsskidskyttar med. Vann gjorde Tiril Eckhoff före landsmaninnan Ingrid Tandrevold. Högberg slutade alltså trea och Lindqvist fyra i loppet, endast 13,5 sekund efter Eckhoff, som också sköt fullt.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är sjukt. Jag är lite chockad faktiskt, säger Lindqvist om sin prestation. 

Text: Cornelia Wikström

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

 Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

 
SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

big

ifs

sj

stanley

swedemount

 


Samarbetspartners

access

bliz

flygbra

concept

hestra

idre

maurten

morespace

polar

sports

Wist last och buss

   

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk Leki
larsen maplus
optilaser
redcreek rex2
skigo sportdoc
star start
sundström svea
swix tarsus
wiksten tst
vauhti  
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info