Hoppa till sidans innehåll
Foto: Igor Stančík

Polen årets första anhalt i IBU-cupen

11 JAN 2019 19:19
Under gårdagen drog världscupen igång och imorgon, lördag, börjar även IBU-cupen i polska Duszniki Zdroj.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2019 19:19

Imorgon, lördag, är det dags för årets första IBU-cuptävling. Både för damerna och herrarna väntar två sprintlopp i polska Duszniki Zdroj. 

– Det är en väldigt fin anläggning, det är ju Polens nationalarena. Det är fina faciliteter och fina spår. Här är några decimeter snö så det är vinter och fint, säger Anna-Maria Uusitalo, den svenska tränaren på plats i Polen.

På herrsidan tävlar Sebastian Olsson, Tobias Arwidson, Oskar Brandt och Victor Olsson. 

– Det ska bli spännande att se killarna. Victor har en uppåtgående form så det är kul att han får chansen och Tobbe vet vi också kan vara med högt upp om det stämmer så det ska bli spännande tävlingar.

 

För damerna tävlar Felicia Lindqvist, Chardine Sloof, Johanna Skottheim och Amanda Lundström. 

– Det är klart att Bettan, som har presterat bra resultat hela tiden, är på världscup och saknas. Men samtidigt är det ju såklart roligt att få chansen där. Sen har vi Felicia Lindqvist och Johanna Skottheim som också har visat framfötterna tidigare. De har absolut chansen att  vara med där framme och är väl de vi kanske kan hoppas mest på.

Dessutom kom, under fredagen, uppgifter om att Ingela Andersson förstärker IBU-laget efter att ha slutat 74:a i torsdagens världscupsprint i Oberhof och därmed missar jaktstarten i Tyskland. Istället jagar hon revansch i Polen. 

 

Vilka målsättningar har ni med helgen?

– Målsättningen är att vara topp 6. Det vore väldigt, väldigt bra och då får man gå på blomstercermoni också. Topp 10 vore såklart också bra och topp sex är ju ett litet drömmål, säger Anna-Maria Uusitalo.

– Vi måste ju vara lite realistiska också. Det är tuff konkurrens här och det är mycket som måste stämma för att det ska gå bra, fortsätter hon. 

 

För många har julen inneburit ledighet och massor av julmat, men riktigt så ser verkligheten för en skidskytt inte ut. 

– De allra flesta har en träningsperiod under julen. De som åker IBU- eller världscuptävlingarna tävlar väldigt mycket så de måste lägga in träningsperiod över jul. Det är egentligen två veckor med grundträning som man går tillbaka till för att orka hela säsongen.

 

Hur känns det att det äntligen drar igång igen?

– Det känns bra och inspirerande. Det har gått väldigt bra här innan jul för IBU-cupsgänget och nu får några fler chansen att prova så jag tror att alla känner sig taggade på att dra igång igen.

 

IBU-cupen Duszniki Zdroj

Lördag 12/1

10.00 Sprint damer

13.00 Sprint herrar

 

Söndag 13/1

10.00 Sprint damer

13.00 Sprint herrar

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info