Hoppa till sidans innehåll

Positiva besked för Öberg inför SM-tävlingarna

2018-08-24 23:00
Längdtävlingen gav positiva besked. Nu hoppas Hanna Öberg på fina resultat och bra insatser på skjutvallen när SM-helgen i rullskidskytte avgörs i Östersund.
  • Uppdaterad: 2018-08-24 23:01

Under fredagen smygstartade SM-helgen i rullskidor i Östersund med en längdtävling, fem kilometer för damerna respektive sju och en halv kilometer för herrarna. I bra motstånd slutade Hanna Öberg tvåa efter längdskidåkaren Evelina Settlin, endast slagen med 3,4 sekunder. 

– Hon är duktig på sånt här så jag är ändå nöjd, säger Öberg efter loppet.

– Det är ju inte riktigt det vi brukar göra kanske. Det är lite annorlunda. Men det var kul och det en bra genomkörare. Det är ganska kort och man måste verkligen jobba med att hålla farten hela vägen, men jag tyckte det gick bra ändå. 

Hur kändes kroppen?

– Vi har tagit det lite lugnare inför SM, både för att vara i hyfsat slag, men även för att kunna träna på ännu hårdare efter det här. Men det känns ändå som att kroppen är hyfsat fräsch och det är skönt att få känna det under sommaren också för annars är man ganska trött då.

Imorgon, lördag, drar SM-tävlingarna igång på riktigt med sprint och på söndag väntar distanslopp. För Öberg handlar helgen om att få positiva svar på vallen.  

– Jag hoppas att det stämmer på skjutvallen och att jag kan få ihop det. Men det är oftast svårare att skjuta på sommaren eftersom det är lite ostadigare att stå på rullskidorna och man är inte riktigt van och inne i det på samma sätt som man är på vintern.

– Jag hoppas att det ska räcka till bra resultat, men målet är att verkligen göra ett bra jobb på skjutvallen.

 

Text: Cornelia Wikström

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info