Hoppa till sidans innehåll

Sebastian och Ebba snabbast i Sollefteå.

23 AUG 2019 18:31
SM-helgen på Hallstaberget i Sollefteå tjuvstartade under fredagen med rullskidstävlingar. Sebastian Samuelsson vann herrklassen klart medan längdstjärnan Ebba Andersson länge var hårt pressad av Mona Brorsson och Hanna Öberg.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2019 18:31

Ebba Andersson

Damerna

Skidskyttedamerna fick bästa sparringen av några av våra duktiga längdtjejer och redan på det första varvet var hemmaåkaren Ebba Andersson i knapp ledning före Evelina Settlin. Men Hanna Öberg var bara tre sekunder efter den senare, med Mona Brorsson strax bakom sig i resultatlistan. På det andra varvet utökade Ebba avståndet något medan det övriga höll sina placeringar. På slutvarvet lyckades Hanna sedan passera Evelina med några sekunder, men fick i sin tur se sig slagen av Mona som avslutade starkt och knep andraplatsen med sju sekunder tillgodo. Men åt Ebba fanns inget att göra utan vår unga världstjärna tog till sist hem segern med 21 sekunders marginal - ändå ett styrkebesked både av Mona och Hanna. Det kan man också säga om ungdomarna Elvira Öberg och Anna Hedström som blev åtta och nia och slog flera av sina äldre och välmeriterade landslagskollegor.

Mona Brorsson

Herrarna

Hemmasonen Sebastian Samuelsson tog ett fast grepp om herrarnas tävling redan på det första varvet där han tog ledningen med åtta sekunder före Peppe Femling och med Oskar Brandt ytterligare fyra sekunder bakom. På mellanrundan utökade Sebastian avståndet till 13 sekunder, nu med Martin Ponsiluoma som tvåa, medan Jesper Nelin och Peppe var ytterligare en sekund efter. I mål hade Sebbes segermarginal växt till 23 sekunder före Martin som klarade andraplatsen med sex sekunder tillgodo på Jesper. Piteåkaren var i sin tur knappt tre sekunder före längdåkaren Fredrik Jonsson som blev fyra. Junioren Henning Sjökvist imponerade med riktigt stark åkning på en fin femteplats, bara en knapp sekund efter Fredrik. Detsamma gäller Oskar Ohlsson som blev sjua, strax före en tröttnande Peppe.

Resultatlista

I morgon är det dags för SM-sprint för seniorer, juniorer och ungdomar, med start klockan 12.15.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

 

Huvudsponsorer

Fristads

 

Teamsponsorer

swedemount

ifs

sj

stanley

 idre

 


Samarbetspartners

hestra

bliz

LiveArena

concept

morespace
polar

maurten

sports

Wist last och buss  
   

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk Leki
larsen maplus
optilaser
redcreek rex2
skigo sportdoc
star start
sundström svea
swix tarsus
wiksten tst
vauhti
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info