Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/ Projekt P

Sebastian och Jesper klättrade i herrarnas jaktstart

10 MAR 2019 18:20
Johannes Thingnes Bö missade tre skott i sista stående medan Dmytro Pidruchny sköt fullt och tog hem segern i herrarnas jaktstart i Östersund. Både Sebastian Samuelsson och Jesper Nelin avancerade i resultatlistan till 16:e och 33:e plats i mål.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 18:20

Sebastian Samuelsson gick ut som 29:a och plockade fyra placeringar på det första varvet med femte tid i spåret, men inledde med en bom i liggande och lämnade vallen på 26:e plats. På nytt avancerade han fyra placeringar tack vare stark åkning och lyckades sedan skjuta fullt i andra liggande och gick ut på den tredje rundan som 20:e man. Sebastian låg kvar på samma placering inför första stående, men var på 17:e plats när han lämnade vallen. På det fjärde varvet tappade han däremot en placering och sköt sedan en tredje bom i sista stående. Sebastian gick ut på slutrundan på 19:e plats, men avslutade med sjätte åktid. När han korsade mållinjen som sextonde åkare möttes han av ett stort jubel från hemmapubliken. Han var 1,49 från segern, bara fem sekunder mer än i starten. Trots tre bom verkar formen vara god för totalt hade han 10:e tid i spåret, 41 sekunder långsammare än tysken Johannes Kühn. Nu får vi hoppas att Sebastian gör ett riktigt starkt distanslopp så vi får se honom i den avslutande masstarten.

Sebastian Samuelsson

Jesper Nelin startade 18 sekunder bakom Sebastian och avancerade fyra placeringar med nionde tid på varvet, och var 37:a in till det första liggande skyttet. Precis som landslagskompisen åkte han på en bom och gick ut på det andra varvet på 39.e plats, och var en placering bättre inför andra liggande. Trots ännu ett varv i straffrundan avancerade Jesper till 33:e plats och klättrade två placeringar till efter en tredje bom i det tredje skyttet. På det fjärde varvet hade han så bra som sjätte tid i spåret och inför sista stående låg Jesper på 30:e plats. Han hade haft goda möjligheter till en plats bland de 20 främsta med fullt skytte, men i stället avslutade han med ytterligare två missade skott. Jesper gick ut på slutvarvet som 33:a och höll placeringen ända in i mål, knappt tre minuter från segern. I spåret gick det klart bättre än i sprinten med 14:e tid totalt, 45 sekunder efter snabbaste åkare, men bara drygt fyra sekunder långsammare än Sebastian.

Jesper Nelin

VM i Östersund fortsätter närmast på tisdag med distans, där vi hoppas att någon av våra duktiga damer tar den första svenska medaljen. Tävlingen startar klockan 15.30.

Text och analys: L-G Alsenius och Cornelia Wikström.

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info