Hoppa till sidans innehåll

Sensationellt silver till Elvira i Junior-EM!

2018-02-04 16:43
Elvira Öberg gjorde en lysande insats i den avslutande jaktstarten i Junior-EM i Pokljuka när hon avancerade från nionde plats i starten och tog en överraskande silvermedalj, efter stark åkning och med endast en bom på fyra skjutningar!
  • Uppdaterad: 2018-02-04 16:47

- Åkningen var mycket bättre än igår och skyttet var så bra och stabilt, sa en nöjd Elvira efter loppet. Jag njöt verkligen hela loppet även om det gjorde riktigt ont på spurtvarvet, men då desto skönare att få korsa mållinjen som tvåa efter ett riktigt superlopp!

Silver till Elvira Öberg

Elvira Öberg öppnade lite försiktigt från sin niondeplats och i första liggande blev det en bom, men hon var fortfarande nia när hon lämnade skjutvallen. På det andra varvet förlorade hon bara 14 sekunder och tack vare fullt i andra liggande avancerade hon till sjunde plats, drygt 40 sekunder från pallen. Elvira plockade sedan ännu en placering efter ännu en snabb runda med åttonde åktid och tack vare ytterligare en nolla var avståndet till tredjeplatsen 15 sekunder. På det fjärde varvet passerade hon en åkare till och var femma in till sista stående, bara sju sekunder från pallen. När Elvira sköt fullt för tredje gången medan flera av konkurrenterna framför henne åkte på straffrundor gick hon ut på det sista varvet som sensationell tvåa – en placering som hon höll utan problem ända in i mål. Förutom det suveräna skyttet gjorde Elvira även en riktigt stark insats i spåret med tredje tid på slutvarvet och nionde åktid totalt, 1,18 efter italienskan Michela Carrara. Elvira hade också näst bästa tid i själva jaktstarten - ett fantastiskt lopp av den unga talangen från Piteå! 

Herrarnas jaktstart 

Oskar Ohlsson inledde lovande på det första varvet, men efter två missade skott i första liggande var chansen till ett ordentligt avancemang i praktiken borta. Han plockade visserligen två placeringar efter fullt i andra liggande och ytterligare en, trots två bom i första stående, men när han fick åka hela fyra straffrundor efter det sista skyttet hamnade han på 54:e plats i mål, samma placering som i starten. Oskar var tredje långsammast på skjutvallen och hade inte riktigt samma fart i spåret som i sprinten, men 2,42 efter fransmannen Martin Perrrillast Bottonet är ändå klart godkänt.  

Det blev en trist dag för Viktor Brandt som gick ut näst sist i startfältet. Han började med en bom i första liggande och lämnade vallen som 55:a, strax efter Oskar, men efter ytterligare två besök i straffrundan efter det andra skyttet var Viktor sist och fick köra resten av loppet i ett ingenmansland. Det hjälpte ju inte heller att det blev två bom i första stående och en i det sista skyttet utan han gick i mål på 58:e plats, nästan 12 minuter efter ryssen Igor Malinovskii som vann. Viktor var långsammast i spåret, 6,24 efter bästa tid, inte särskilt konstigt med det hopplösa läget. 

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

inbjudan till läger

Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

adidas

big

ifs

serneke

sj

stanley

 

 


Samarbetspartners

access

flygbra

concept

hestra

idre

morespace

polar

redcord

sports

Wist last och buss

 

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk handheld
Leki larsen
maplus vauhti
optilaser sportdoc
rex2 redcreek
swenor swix
skigo start
star sundström
svea tst
tarsus wiksten
   
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info