Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nicklas Olausson

Skidskyttarnas hemliga vapen avslöjat!

11 OKT 2019 10:00
Vad är egentligen skidskyttelandslagets hemlighet till framgångarna de senaste åren...?
  • Skapad: 11 OKT 2019 10:00

Skidskyttelandslagets stora framgångar vid de senaste mästerskapen tillskrivs många olika anledningar. En av de mest avgörande delarna har varit möjligheten till perfekta förberedelser i en avslappnad miljö. De senaste åren har skidskyttarna förberett sig i Idre Fjäll, som redan i Oktober kan erbjuda träningsförhållanden på snö i världsklass. Nu öppnar Idre Fjäll och Skidskytteförbundet upp för fler skidskyttar att dra nytta av de exklusiva förutsättningarna i Idre Fjäll.

    - Från och med den kommande säsongen kommer vi att genomföra breddläger för unga skidskyttar i Idre Fjäll, meddelar förbundets generalsekreterare Bengt Jönsson. Jag tror att det är en viktig väg framåt mot vårt mål att fördubbla antalet skidskyttar i Sverige. Vi kommer att starta med ett läger i början av sommaren och sedan följa upp med ett liknande upplägg under höstlovet. Vi vet sedan tidigare att det här är efterfrågat ute i Skidskyttesverige och ser framemot att kunna göra det här tillsammans med fantastiska Idre Fjäll.

 

Men Skidskytteförbundet planerar också att utöka landslagens koppling och aktiviteter vid Idre Fjäll. Även framöver kommer försäsongens snöläger i Oktober att förläggas i Idre Fjäll för både A-landslag och Utvecklingslandslag. Men även andra årstider kommer landslaget att välja Idre Fjäll som lägerdestination. Inför VM på hemmaplan genomfördes ett mycket lyckat Precamp i den idylliska fjällbyn:

 

   - Att befinna sig i Idre Fjäll för de sista VM-förberedelserna var som att leva i en bubbla, sprudlar den alltid lika sympatiska Mona Brorsson. Vi förstod inte då hur bra vi hade det i jämförelse med det kaotiska tempo som rådde i Östersund. Det gjorde att vi i lugn och ro kunde fokusera på att komma till VM fokuserade och formtoppade, och resten är ju så att säga historia…

 

   -Samarbetet med skidskyttarna är verkligen en fullträff. Jordnära och folkligt är ord som verkligen sätter fingret på skidskyttarna som individer och som sport, det är en helt i linje med hur vi ser på ett samarbete, det säger Tommy Halvarsson marknad- och försäljningschef på Idre Fjäll.
Tillsammans ser vi på att utveckla samarbetet ytterligare. Vi vill få sporten att växa och skapa förutsättningar för kommande generations stjärnor. Med Idre Fjäll som den naturliga arenan för läger och tävlingsverkasmhet både för landslag, klubbar och ungdomar.

 

Som ett exempel hur ett träningläger kan se ut har vi här en video från Utvecklingslandslagets läger som genomfördes vecka 38. https://www.youtube.com/watch?v=rE3wszUhXbE&t=51s

 

Idre Fjäll är även platsen man valt att lägga säsongspremiären för de svenska skidskyttarna även denna säsong. Med tidig snö och fina förhållanden kommar en stor del av skidskyttesverige att samlas här den 23-24 November för att göra upp om pallplatserna i just dessa tävlingar.

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info