Hoppa till sidans innehåll

SM-guld för Bettan och Torstein i sprint

25 AUG 2018 15:22
SM i Rullskidskytte inleddes på lördagen med rafflande sprinttävlingar i Östersund. Elisabeth Högberg tog hem guldet bland damseniorerna med bra fart och med endast en bom medan Torstein Stenersson sköt fullt och vann herrklassen med nästan en minut.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2018 15:29

Sprint damer seniorer

Alla våra skickliga damer kom till start och redan efter det första skyttet tog Elisabeth Högberg från Biathlon Östersund ledningen med åtta sekunder före Finnskogas Mona Brorsson, båda med fem fullträffar. Det hade också Felicia Lindqvist, Biathlon Östersund och Emma Nilsson, SK Bore, som skuggade  knappt 18 sekunder bakom. I stående försvann Monas guldchans efter två missade skott medan Bettan åkte på en bom och släppte in nollskyttarna Felicia och Emma i matchen. Men på slutvarvet åkte de i stort sett lika fort så Bettans segermarginal blev till sist knappt sex sekunder före överraskningen Felicia och med Emma på bronsplats, 14 sekunder från segern. Däremot gick det sämre för OS-vinnaren Hanna Öberg från Piteå som sköt bort medaljchansen direkt efter två missade skott i liggande – och med ännu ett i stående hamnade hon en bra bit ner ner i resultatlistan.

De svenska damerna hade hårt motstånd av det norska laget som deltog utom tävlan men som visade att de verkligen blir att räkna med även i vinter. Tiril Eckhoff sköt fullt och var allra bäst i mål, sex sekunder före vindsnabba Ingrid Tandrevold som sköt två bom och med Bettan ytterligare en sekund bakom. Noteras kan att norskorna inte körde längdtävlingen på fredagskvällen och kanske var lite piggare i benen.

 

Sprint herrar seniorer

 

 Torstein Stenerson

 

Gårdagens längdsegrare, Martin Ponsiluoma från Tullus, hade inte sin bästa dag på vallen med totalt fyra bom. I stället var det Torstein Stenersen, Biathlon Östersund, som tog ledningen efter fullt i liggande, knappt 11 sekunder före Jesper Nelin från Piteå och med Limas Simon Hallström ytterligare fem sekunder bakom. När Torstein sedan nollade ännu en gång i stående medan Jesper sköt två bom och Simon hela tre var han helt ohotad. I mål var Torstein 55 sekunder före Sebastian Samuelsson, I 21 som sköt en bom både i liggande och stående. Däremot gjorde Silver-Sebbe ett starkt slutvarv där han tog in knappt 10 sekunder på Torstein. Fredrik Lindström inledde blygsamt på banan, men efter endast en bom tog han sig förbi Jesper med fem sekunder och grejade en bronsmedalj till Anundsjö.  

Till skillnad mot damerna utmanades inte de svenska herrarna av norrmän. Däremot deltog det finska landslaget utan tävlan med Olli Hiidensalo som bäste man på femteplats efter en bom, 15 sekunder bakom Jesper.

 

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

 Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

 
SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

big

ifs

sj

stanley

swedemount

 


Samarbetspartners

access

bliz

flygbra

concept

hestra

idre

maurten

morespace

polar

sports

Wist last och buss

   

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk Leki
larsen maplus
optilaser
redcreek rex2
skigo sportdoc
star start
sundström svea
swix tarsus
wiksten tst
vauhti  
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info