Hoppa till sidans innehåll

Summering IBU-cupen: "Vi är väldigt nöjda med väldigt mycket"

03 DEC 2018 16:11
Första helgen i IBU-cupen slutade med flera svenska framgångar och många positiva besked att ta med sig framöver.
  • Skapad: 03 DEC 2018 16:11

IBU-cupen i Idre Fjäll är avslutad och för svensk del blev det flera framskjutna placeringar. Här nedan sammanfattar några av åkarna samt förbundstränaren Jonas Johansson helgens tävlingar.

 

 

– Vi är väldigt nöjda med väldigt mycket. Vi ser att vi har en hög kapacitet och de är bra med. Tjejerna framförallt, med de framskjutna placeringarna, det har varit otroligt bra. Det är kul att många göra en stabil vecka. Alla visar att det har bra kapacitet och grabbarna tycker jag åker skidor bra, men där skjuter de för dåligt, förutom Torstein som varit stabil. De andra har bommat för mycket så det får vi hem och slipa på, men de är med fysiskt så det är kul att se, säger Johansson.

 

– Att vi har tre av sex damer på flowerceremony är nog det bästa med helgen, det visar kapaciteten på hela laget. Det är fantastiskt bra. Sen att vi tar två segrar är ju också jätteroligt, fortsätter han.

 

 

För Torstein Stenersen slutade helgen med en 23:e plats i första sprinten. I den andra blev det en åttonde plats och i söndagens jaktstart klättrade han till en sjunde plats.

– Så som kroppen har känts vid den här tiden på säsongen tidigare år så har det inte varit bra, men det känns mycket bättre nu. Det är kul och det blir roligare för varje race. Det har bara stegrat sig från öppningstävlingarna. Jag har fått bra svar från kroppen som känns positivt att ta med sig in vidare på säsongen, säger han o helgen.

 

Elvira Öberg var nöjd med sin första helg i IBU-cupen. Hennes resultatrad blev 17, 24, 11.

– Jag är jättenöjd, med de placeringarna och att jag har så många år kvar som junior, är det ett bra kvitto på att jag är med. Det är verkligen en toppenstart, jättekul.

 

Annie Lindh började IBU-cupen lite tungt med en 52:a plats i den första sprinten. Därefter blev det två tävlingar med poäng för småländskan. 23:a i sprinten och 27:a i jaktstarten.

– Det har varit lite upp och ner, men det känns som att det är på väg åt rätt håll iallafall, säger hon.

 

För Ingela Andersson kan man summera helgen som minst sagt lyckad. 1:a, 13:e och 2:a. Hon gladdes både med sina egna resultat, men framförallt med laginsatsen av de svenska tjejerna. 

– Det är så himla kul att se alla tjejerna och att vem som helst kan göra det, framförallt de här yngre tjejerna också. Det visar vilken fin beredd vi har på tjejsidan just nu.

 

Elisabeth Högberg slutade 38:a i den första sprinten. I den andra utklassade hon motståndet och vann med 46 sekunder före tvåan. I jaktstarten var hon ett jagat byte, men lite för många bom gjorde att hon inte lyckades hålla undan. Istället slutade hon på en fjärde plats.

– Åkningen tar jag med mig. Även fast jag inte känner att jag är i toppslag så är jag ändå med högt upp i åktiderna. Sen måste jag hitta tillbaka till skyttet, för det har stämt bra innan. Jag är inte orolig för framtiden, men det är lite synd att man inte kan hålla i det när man har ett bra utgångsläge. Jag har aldrig stått som etta förut och gått ut i ledning. Man måste vara i dem situationerna först för att kunna klara av det tror jag. Nu har jag varit där och vet att det inte är superfarligt, utan det är bara att man måste fokusera på rätt saker. Jag får ta med det nu till kommande tävlingar.

 

 

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info