Hoppa till sidans innehåll

Sverige färgar dampallen

03 AUG 2019 11:44
Andra tävlingsdagen gjord med mycket fina reslutat! Två tävlingar på en dag där vi får säga att masstarten stack ut efter Hanna och Monas pallplatser. Men inte nog med det så var flera av våra svenska åkare med och fightades ända in mot slutet.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2019 11:44

Dagen började med en skytteduell där den snabbaste och mest pricksäkra skytten skulle koras. Vann gjorde Tarjei Bø och Dorothea Wierer i sina respektive klasser. När det sedan skulle avgöras i den stora superfinalen blev det Tarjei Bø som kan titulera sig världmästare i skytte.

Blink 2019

För svenskarnas del ställde Elvira Öberg, Linn Persson, Mona Brorsson, Elisabeth Högberg, Emma Nilsson, Ingela Andersson och Hanna Öberg upp. I kvarten gick två personer vidare från varje heat och sedan gick fyra stycken vidare med lucky loser tider. Emma Nilsson var den enda som gick vidare på placering, Linn, Mona och Elvira gick vidare som lucky losers. I semifinalerna vann Emma sin final medan Mona gick vidare med en bra placering. I finalen kom Mona femma med tiden 25,8s och Emma åtta med tiden 29,4s. Dorothea Wierer vann finalen på 20.3s.

På herrsidan fanns Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson, Martin Ponsilouma, Peppe Femling och Torstein Stenersen på plats. I kvartsfinalerna kunde Torstein skjuta hem segern i sitt heat samtidigt som Martin kunde ta sig vidare på tid. I semifinalen gick det tyvärr inte lika bra och killarna slogs ut. Tarjei Bø vann finalen på tiden 16.1s.

Fortsättningsvis så var det dags för helgens första skidskyttetävling där en kort masstart skulle avklaras. Ett prologheat avgjorde vilka som skulle få kära finalen. Från Sverige var Linn Persson, Hanna Öberg, Mona Brorsson, Elvira Öberg, Emma Nilsson, Elisabeth Högberg, Ingela Andersson och Anna Wiktröm med på damsidan. På herrsidan fanns Torstein Stenersen, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma och Peppe Femling med på start.

Hanna Öberg

På damsidan gick de bästa samt några wildcard vidare och där fanns Hanna Öberg, Mona Brorsson och Linn Persson med. Prologen vanns av Lisa Vittozzi efter en snabb åkning. I slutresultatet fick vi se dubbelt svenskt på pallen med Hanna som vinnare och Mona som tvåa. Mona som sköt bäst i heatet med endast två bom. Hanna fick tre bom i början av tävlingen men kunde med en snabb åkning vinna med 7.4s. Trea blev Marte Olsbu Røiseland, 7.7s bakom Hanna.

På herrsidan var det bara Torstein som tog sig till final och slutade där på en nionde plats, 53,4s efter Johannes Thingnes Bø som vann. Johannes sköt två bom och vann efter spurt mot Martin Fourcade med 1,4s. Martin sköt tre straffrundor. Trea blev Emilien Jaquelin som var 5,6s bakom och hade även han tre straffrundor. Torstein drog på sig fem straffrundor under tävlingen men åkte sex starffrundor totalt efter att han råkat åka en för mycket på första stå. 

– Åkningen kändes bra, jag var pigg hela vägen. Det blev en bra prolog men masstarten strula jag till lite för mycket. Jag fick ta ett extra skott i andra ligg då jag körde ut ett i början, och sen körde jag en straffrunda för mycket säger Torstein om dagen. 

Flera svenskar gjorde mycket fina prestationer under kvalen men fick tyvärr inte köra finalerna efter som wildcarden tog platserna. Dagens tävlingar visar att Sverige är med och gör jobbet som de ska. Fortsätter det så här kan det bli en spännande vinter. 

Idag väntar supersrpint och kvartsfinalerna drar igång 16.15. Semifinalerna drar igång 20.25 och tävlingarna kan man följa på blinks egna hemsida

Foto 1: Axelar/Hans Lie

Foto2 :Axelar/Martin Knutsson

Foto3 : Axelar/Kjetil Dalseth

Skribent: Emma Höglund
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

 

Huvudsponsorer

Fristads

 

Teamsponsorer

swedemount

ifs

sj

stanley

 idre

 


Samarbetspartners

hestra

bliz

LiveArena

concept

morespace
polar

maurten

sports

Wist last och buss  
   

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk Leki
larsen maplus
optilaser
redcreek rex2
skigo sportdoc
star start
sundström svea
swix tarsus
wiksten tst
vauhti
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info