Hoppa till sidans innehåll

Sverige sexa i herrstafetten i Ruhpolding efter mardrömsstart

2018-01-12 15:49
Det svenska laget fick en mardrömsstart i herrstafetten i Världscupen när Torstein Stenersen gick in i väggen på slutvarvet av den första sträckan, men Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma och Fredrik Lindström förde upp Sverige till en 6:e plats.
  • Uppdaterad: 2018-01-12 17:07

Det fanns en viss oro för Torstein Stenersens form i skidspåret, men tack vare en bra startposition fick han en lätt och okomplicerad resa på det första varvet. Tyvärr fick han ta till tre extraskott i liggande och lämnade vallen som 21:a, 20 sekunder efter Italien. Som tur var gick det lugnt i täten så Torstein lyckades minska avståndet till sju sekunder in till det stående skyttet och tack vare fullt på 24 sekunder avancerade han till 13:e plats. Men på slutrundan tog Torstein helt slut och tappade mer än en minut, vilket gjorde att Sverige växlade som 24:e lag – 1.25 efter ledande Tyskland.
Efter loppet klagade Torstein på att han tappat lite känsel i både fingrar och tår och han fördes till sjukhus.
- Ja vår tävlingsläkare Lykke Tham ville att han skulle kollas upp och första prognosen löd att han skulle stanna kvar över natten för observation men han kvicknade till så pass snabbt att han kommer delta på kvällens prisceremoni på torget här i Ruhpolding. Men vi följer självklart detta så det blir så och så att de tester vi gjorde på sjukan inte visar något annat nu, säger förbundstränaren Mattias Nilsson.

Sebastian Samuelsson tog upp jakten direkt och hade tredje åktid på sitt första varv – och efter fem fullträffar på 26 sekunder i det liggande skyttet avancerade han tre placeringar. Även det andra varvet gick snabbt för Sebastian med sjätte åktid och efter ett extraskott i stående var Sverige på 18:e.plats. Men Sebastian var inte nöjd med det utan plockade ytterligare fyra placeringar och förde upp laget till 14:e plats vid växlingen, 1,21 efter ledande Italien. Sebastian hade femte tid i spåret, bara 17 sekunder efter Tarjei Bö - men var så bra som tredje man på själva sträckan!

Det märktes att Martin Ponsiluoma hade fått stärkt självförtroende efter stafettsegern i Obehof för han hade fjärde åktid på det första varvet och plockade fyra placeringar in till liggande. Där sköt han fullt och avancerade till nionde plats, men hade det tuffare på andra varvet och fick släppa två lag förbi sig. I stående imponerade Martin genom ett skytte på 30 sekunder med ett extraskott och när han lämnade vallen var Sverige åtta. Tack vare en stabil slutrunda tog han sig förbi Slovakien och växlade som sjua, 1,57 efter Frankrike. Martin hade 10:e åktid, 1,06 efter Martin Fourcade och var sjua på sträckan.

När Fredrik Lindström gick ut på sitt första varv hade han 48 sekunder fram till sjätteplatsen och efter ett extraskott i liggande var avståndet i stort sett oförändrat. Därefter åkte han snabbt på det andra varvet tillsammans med Tjeckien och Bulgarien och satte sedan alla fem skotten stående på 18 sekunder! Nu var det 15 sekunder fram till Italien på sjätte plats och Fredrik plockade in sekund efter sekund på det sista varvet. I mål hade han passerat italienaren med åtta sekunder, vilket gjorde att Sverige blev sexa, ett starkt resultat med tanke på den mardrömslika starten. Fredrik hade fjärde tid i spåret, 13 sekunder efter Johannes Thingnes Bö – men var faktiskt näst bäst på slutsträckan!


I morgon är det damernas tur att köra stafett. Då hoppas vi att det svenska laget kan upprepa den fina insatsen från Oberhof och slåss om pallplatserna igen – kör hårt tjejer!

Komplett resultatlista hittar du om du klickar här...

(TEXTEN UPPDATERAS)

Skribent: L-G Alsenius
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

inbjudan till läger

Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

adidas

big

ifs

serneke

sj

stanley

 

 


Samarbetspartners

access

flygbra

concept

hestra

idre

morespace

polar

redcord

sports

Wist last och buss

 

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk handheld
Leki larsen
maplus vauhti
optilaser sportdoc
rex2 redcreek
swenor swix
skigo start
star sundström
svea tst
tarsus wiksten
   
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info