Tangerat personbästa för Hanna Öberg i masstarten - Svenska Skidskytteförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Tangerat personbästa för Hanna Öberg i masstarten

2018-03-11 20:53
Världscuptävlingarna i Kontiolahti avslutades med masstarter där Hanna Öberg gjorde en storstilad insats och tangerade sitt personbästa som femma i mål, trots två bom. Fredrik Lindström klarade sig med ett missat skott och slutade på 15:e plats
  • Uppdaterad: 2018-03-11 20:53

Herrarnas masstart 

Fredrik Lindström startade långt bak och hade svårt att ta sig fram på det första varvet. Han var allra sist in till det liggande skyttet, men lämnade vallen på 16:e plats efter fem fullträffar på 26 sekunder. Fredrik höll sin placering på det andra varvet och sköt fullt ännu en gång och gick ut på det tredje varvet som åtta, 25 sekunder från täten. Nu gick det tyngre i spåret och han tappade närmare än halvminut och sex placeringar in till första stående och efter en bom föll han tillbaka till 16:e plats. På det fjärde varvet höll Fredrik ihop åkningen lite bättre och tack vare en nolla även i sista stående låg han kvar på 16:e plats. Med 13:e åktid på sista varvet passerade han en åkare och spurtade i mål som 15:e man. Fredrik var 1,14 efter Martin Fourcade i spåret, vilket visar att formen inte är den bästa för tillfället, men en bom på fyra skjutningar är ändå klart godkänt. 

Damernas masstart 

Precis som Fredrik inledde Hanna Öberg loppet i slutet av startfältet, men avancerade till 17:e plats in till första liggande och lämnade vallen som femma efter fullt och snabbt skyttet, fem sekunder från täten. Hon tappade några placeringar på det andra varvet, men höll avståndet och gick ut som fyra efter en ny snabb nolla. Hanna kom in till det tredje skyttet i en grupp om fem åkare, men åkte oväntat på två bom och rasade till 13:e plats, drygt 50 sekunder från pallen. I sista stående tvingades många av konkurrenterna in i straffrundan medan Hanna sköt fullt för tredje gången - och plötsligt låg hon femma, bara fyra sekunder efter Kaisa Mäkäräinen. Det var inte mycket att göra åt vare sig finländskan eller åkarna i toppen, men Hanna hade inga problem att försvara sin fina femteplats. Totalt var hon 1,13 efter Darya Domracheva i spåret, men 35 sekunder kom på slutvarvet där Hanna inte förtog sig när hon åkte i ett ingenmansland. Med ännu en imponerande insats visar Hanna att hon är i toppen för att stanna! 

Nästa vecka fortsätter Världscupen till Oslo och Holmenkollen. Det blir spännande tävlingar i sprint, jaktstart och stafetter! 

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info