Hoppa till sidans innehåll
Foto: Reinhold Skoglund

The Gentlemän underhöll publiken under världscuppremiären

02 DEC 2019 11:36
Nästan tre meter långa och ytterst uppklädda. Det var många som höjde på ögonbrynen när The Gentlemän vandrade runt i publikområdet under lördagens världscuppremiär.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2019 11:36

De väckte mycket uppmärksamhet och flera frågor när de kom gåendes i publikområdet under lördagens världscuppremiär. De nästa tre meter långa männen, som fick resten av oss att kolla upp, kallas The Gentlemän och har sin bas i Edsåsdalen, i Jämtland.

– Vi kommer till olika ställen och evenemang som behöver upplevelse och publikaktivering. Vi vill skapa förundran och förhöjd stämning, säger Mr Red och skrattar till lite åt sitt eget ordval.

The Gentlemän

Det är många, både vuxna och barn, som stannar till och pratar med Mr Red och Mr Black. Flera tar upp sina mobiler och tar foto.

– Vi bidrar med att folk blir förundrade och stannar upp, de har något att prata om och det är en isbrytare. Det är en upplevelse de inte förväntar sig så det blir något annat. Barn och vuxna, det spelar ingen roll, de börjar snacka, säger Mr Red.

– Vi bidrar säkert med mycket minnen för alla tar ju kort med oss, fyller Mr Black i. 

The Gentlemän fotograferas tillsammans med norska fans.

Målet för The Gentlemän är att vara en stämningshöjare både för vuxna och barn.

– Vi vill skapa perspektiv, stämning och uppmuntran. Det finns ganska många barn som kommer hit och de kanske inte är superduperfascinerade av just tävlingen och då kan vi finnas här som en utfyllnad för dem, säger Mr Red.

Men det är inte alla barn som uppskattar deras närvaro. En del stannar upp och kollar på dem, medan vissa ser ut som att de har sett ett spöke. 

– Vissa barn blir ju livrädda så det gäller att försöka vinna deras förtroende. Det är superkul och fantastiskt roligt att leka, utmana, interagera och vara upplevelsekonstnärer som vi är, säger Mr Red. 

Mr Red underhöll såväl barn som vuxna, men också en del djur.

Hur är idrottspubliken jämfört med annan publik?

– På idrottsevenemang är det lite mer go, publiken är lite mer på gång. De är bra som tusan. Vi gillar när folk kan se upp på oss lite.

Det var inte helt lätt att intervjua nästan tre meter långa män.

The Gentlemän har även upplevt andra idrottsevenemang live, däribland alpina VM i Åre tidigare i år.

Vad är skillnaden mellan den alpina publiken och skidskyttepubliken?

– Publiken är rätt lika, men det var rätt mycket mer utmanande i Åre rent terrängmässigt. Det var inte helt enkelt att springa runt i en slalombacke. Det var svårare att hålla fokus och interagera med människor där än vad det är här, säger Mr Black.  

Många reagerar och blir impade när The Gentlemän vandrar runt på området, enligt Mr Black.

Skribent: Cornelia Wikström

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info