Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson Oskar Ohlsson gjorde personbästa med en 23:e plats i sprinten i Ridnaun.

Tobbe bäste svensk i herrsprinten i IBU-cupen

15 DEC 2018 17:54
Det blev inte samma framgångar för de svenska herrarna i lördagens sprint i italienska Ridnaun, men Tobias Arwidson blev ändå 19:e man medan unge Oskar Ohlsson slog nytt personligt rekord på 23:e plats.
  • Skapad: 15 DEC 2018 17:54

Efter några fina insatser i Swe Cup fick Tobias Arwidson återigen chansen i IBU-cupen. Han inledde lite försiktigt i spåret och var en dryg halvminut från täten in till det liggande skyttet och trots en snabbserie på 23 sekunder blev det en bom, vilket gjorde att han lämnade vallen på 31:a plats. Tobbe plockade sedan fem placeringar på det andra varvet, och tack vare fem fullträffar på 25 sekunder gick han ut på slutrundan som 16:e man och var på 19:e plats i mål. Totalt var han 2,10 efter norrmannen Johannes Dale som vann loppet och som även var snabbast i spåret. Däremot hade Tobbe den bästa skjuttiden av alla, med två serier på 48 sekunder.

Svårigheten för Oskar Ohlsson har varit att hålla ihop skyttet, för i spåret har han haft fin fart hittills. Idag var han 25 sekunder efter på det första varvet och åkte dessutom på en bom i det liggande skyttet. Han gick ut på den andra rundan som 49:a, men avancerade fem placeringar på vägen fram till stående, och när Oskar lyckades skjuta fullt lämnade han vallen på 20:e plats. På slutvarvet fick han visserligen släppa några åkare förbi sig, men gick i mål på en imponerande 23:e plats, personligt rekord med råge! Oskar var 1,48 efter snabbaste man i spåret, men 22 sekunder bättre än Tobbe.

Simon Hallström var med i mixstafettlaget som hamnade på en meriterande andraplats härom dagen, och den insatsen borde ha inspirerat honom. Simon inledde snabbast av svenskarna med 15:e tid på det första varvet, men sköt en bom i liggande och gick ut på den andra rundan som 34:a, drygt fyra sekunder bakom Tobbe. På väg in till det stående skyttet var han en sekund före klubbkompisen från Lima, men till skillnad mot honom tvingades Simon åka ytterligare en straffrunda och blev 27:a i mål, sju sekunder bakom Oskar. Däremot var han 22 sekunder snabbare än honom i spåret, totalt 1,25 efter Johannes Dale med 22:a åktid.

Den andre herråkaren i mixstafettlaget i torsdags var Oskar Brandt, som framförallt imponerade på skjutvallen. Idag var han en dryg halvminut efter täten in till det liggande skyttet, men tyvärr hade han inte samma lycka idag utan åkte på hela tre bom. Oskar gick ut på det andra varvet som 94:a, men trots fullt i det stående skyttet räckte det inte hela vägen till en plats i morgondagens jaktstart. På slutvarvet tappade han också 1,20 i spåret och gick i mål på 72:a plats, 25 sekunder för sent. Totalt var Oskar 2,50 efter snabbaste man och 40 sekunder långsammare än Tobbe.

Om det var tungt för Oskar i spåret så var det inget emot hur Sebastian Olsson hade det idag. Han var mer än två minuter från täten redan på det första varvet, och trots endast en bom i liggande var han på 110:e plats, och i stående gick det ännu värre med hela tre missade skott. I mål var Sebastian 121:a, drygt åtta och en halv minut från vinnaren, och enbart i åkningen mer än sju minuter efter snabbaste man. Den här tävlingen är bara att försöka glömma för Sebastian, som förhoppningsvis kommer igen redan nästa vecka.

I morgon avslutas veckan i Ridnaun med två jaktstarter, där framförallt Ingela Andersson och Elisabeth Högberg har alla möjligheter till nya pallplatser!

Text och analys: L-G Alsenius

 

 

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info