Hoppa till sidans innehåll

Topp 10 för Elvira i distansloppet i Pokljuka

2018-02-01 16:11
Det blev en meriterande 10:e-plats för Elvira Öberg i distansloppet i Junior-EM, efter starkt åkning. I herrarnas lopp blev Oskar Ohlsson 33:a, medan Viktor Brandt hamnade längre ner i resultatlistan.
  • Uppdaterad: 2018-02-01 16:11

Herrarnas distanslopp 

Oskar Ohlsson inledde försiktigt på det första varvet och var 45 sekunder efter in till det liggande skyttet. Där blev det en bom och han lämnade vallen som 55:a, men plockade sex placeringar på det andra varvet. Det blev ytterligare en straffminut i första stående, men Oskar avancerade ändå till 37:e plats. Däremot tappade han några placeringar efter en tredje bom i det tredje skyttet, men tack vare ett starkt fjärdevarv hade han fortfarande chansen till en plats bland de 25 främsta med fullt i sista stående. Tyvärr blev det ett missat skott till och 34:e plats i mål. Oskar var knappt tre minuter efter fransmannen Martin Perrillat Bottonet, klart godkänt med tanke på det tuffa motståndet.  

Redan på det inledande varvet tappade Viktor Brandt nästan en minut i spåret, men tog in drygt 10 sekunder på vallen och gick ut på det andra varvet som 57:a, några sekunder efter Oskar, trots en bom i första liggande I det andra skyttet åkte han på två straffminuter och föll i resultatlistan till 68:e plats och efter en fjärde bom i andra liggande tappade han två placeringar till. Tyvärr var det inte Viktors dag på skjutvallen för han missade två skott även i sista stående och då blev han inte bättre än 74:a. I spåret var det tungt och Viktor var drygt fem och en halv minut efter bästa åktid. Däremot hade han nionde snabbast skjuttid, fast det hjälper ju inte med sex bom. 

Damernas distanslopp 

Amanda Lundström kom aldrig till start, men Elvira Öberg försvarade de svenska färgerna med den äran, mot motståndare som i flera fall är två år äldre. Hon var sjua in till det liggande skyttet, men efter en bom lämnade hon vallen på 31:a plats. I första stående gick det bättre och tack vare fem fullträffar avancerade Elvira till sjunde plats, 26 sekunder från pallen. Avståndet minskade med 10 sekunder in till andra liggande, men när det blev ännu en bom i andra liggande gick hon ut på det fjärde varvet som nia. Där tappade Elvira bara 22 sekunder med sjätte åktid, men avslutade tyvärr med två missade skott i sista stående och blev 10:a i mål. Ryskan Valeriia Vasnetcova var hela 50 sekunder före näst bästa åkare och Elvira imponerade med sjunde tid, 2,16 efter. Det blev några bom för många, för utan de två sista missarna hade hon varit femma – och med fullt skytte hade hon faktiskt vunnit! 

Elviras fina placering lovar gott inför lördagens sprint. Då får vi hoppas att Oskar och Viktor också får upp farten ordentligt!  

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

inbjudan till läger

Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

adidas

big

ifs

serneke

sj

stanley

 

 


Samarbetspartners

access

flygbra

concept

hestra

idre

morespace

polar

redcord

sports

Wist last och buss

 

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk handheld
Leki larsen
maplus vauhti
optilaser sportdoc
rex2 redcreek
swenor swix
skigo start
star sundström
svea tst
tarsus wiksten
   
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info