Hoppa till sidans innehåll

Två åkare lyckades ta hem dubbeln

27 AUG 2018 07:50
Att vinna en dubbel på rullskidskytte-SM är inte lätt. Det visade sig när distansloppet avgjordes under söndagen. Endast två åkare, Henning Sjökvist och Erik Larsson, lyckades med bedriften att vinna två guld på två tävlingsdagar.
  • Skapad: 27 AUG 2018 07:50

Henning Sjökvist och Erik Larsson vann gårdagens sprint i H 20-21 respektive H 16-17. Under söndagen lyckades båda killarna ta hem dubbeln när de även segrade i distansen.

– Det är väldigt roligt, speciellt. Det är mina första JSM-guld, säger Erik Larsson tävlandes för Mora Biathlonklubb, segrare i H 16-17 klassen.

 

För Erik Larsson blev lördagens sprint en duell mot Älvdalens Oscar Andersson, där den förstnämnda tillslut kunde vinna med drygt åtta sekunder. Även distansen blev spännade, men efter sex bom och bra fart i spåret kunde 16-åringen plocka hem segern med nästan en minuts marginal före Sebastian Norr från Häverödals Sportklubb.

– Det kändes väldigt bra från start till mål. Jag öppnade lite lugnare idag än igår och det höll ihop bra.

Hur skulle du vilja sammanfatta helgen?

– Det hade inte kunnat bli mycket bättre, avslutar han. 

Henning Sjökvist

Henning Sjökvist, Biathlon Östersund Idrottsförening, vann guld i sprinten trots sex bom. Söndagens distansloppet började inte mycket bättre när han drog på sig tre straffminuter redan i första liggserien.

– Jag var lite smånervös eftersom skyttet inte alls stämde igår och sen kom jag in och sköt en trea i första. Då kände jag att nu blir det repris på igår, men sen skärpte jag till mig och sköt två nollor. Sen i sista slank det iväg två till, säger Sjökvist och fortsätter. 

– Åkningen känns bra, men skyttet stämmer inte riktigt, jag har nytt gevär också, det är fortfarande lite ovant. Men jag har alltid varit en lite sämre skytt än de andra. Åkningen är jättebra och det känns som jag är på väg tillbaka. Förra säsongen blev inte alls som jag ville så det känns bättre nu.

 

Två tävlingsdagar resulterade alltså i två segrar för Sjökvist som kom till Östersund med den blygsamma målsättningen att kroppen skulle kännas bättre än i fjol.

– Egentligen hade jag inga resultatmål när jag kom hit utan jag ville mest att kroppen skulle kännas bra och vara så som den har varit förut och det var den. Så det var en lättnad. Jag har fått de svaren jag ville ha.

 

Text: Cornelia Wikström

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

 Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

 
SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

big

ifs

sj

stanley

swedemount

 


Samarbetspartners

access

bliz

flygbra

concept

hestra

idre

maurten

morespace

polar

sports

Wist last och buss

   

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk Leki
larsen maplus
optilaser
redcreek rex2
skigo sportdoc
star start
sundström svea
swix tarsus
wiksten tst
vauhti  
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0) 10 476 42 41
E-post: This is a mailto link

Se all info