Hoppa till sidans innehåll
Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Upptakten är igång!

24 OKT 2019 06:14
Som tidigare nämnt är Idre Fjäll platsen Svenska Skidskytteförbundet anser vara optimal för såväl VM-förberedelser, Sverigerpremiärer och nu försäsongsläger.
  • Skapad: 24 OKT 2019 06:14

Skidskyttelandslagen gör sig redo för den stundande tävlingssäsongen. De sista förberedelserna sker på det vita guldet som sedan 2 veckor tillbaka är utlagt på Idre Fjälls anläggning i norra Dalarna.

   -Vi är så glada att kunna återvända till Idre Fjäll för ett tre veckor långt läger, där vi ska finslipa detaljerna inför säsongen, säger landslagschef Anders Byström.

Idre Fjäll, som är Teamsponsor till Skidskytteförbundet och landslaget har redan nu en vit slinga av snö i terrängen runt skid- och skidskyttestadion. Där kommer hela A-landslaget, utvecklingslandslaget och framtidslaget att finnas på plats de närmaste veckorna. A-laget stannar längst av alla landslagen, och har väl genomarbetade planer för vad som ska ske i form av träning och tävlingsförberedelser.

   -Vi har haft en riktigt bra sommar och höst, och nu längtar vi efter att få gå på snö ordentligt. Det blir såklart många kombinationspass med skytte och skidåkning, men också specifika pass där vi ska träna teknik både utför och svängar. Vi kommer också att utnyttja Idres fina faciliteter för styrketräning. Att Idre Fjäll har så bra förutsättningar för träning är väldigt viktigt för oss den här tiden på året, säger Byström.

Landslagen kommer till Idre fjäll Fredag 25 Oktober och stannar ända till 12 November, för att sedan resa hem och återkomma till säsongspremiären den 23-24 November.

 

Om man själv är sugen på att åka skidor eller bara slappa några dagar på Idre Fjäll hittar ni deras hemsida här: https://www.idrefjall.se

Skribent: Nicklas Olausson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info