Hoppa till sidans innehåll

"Vi kan ju inte låta våra norska grannar vara i numerärt överläge hela tiden"

27 SEP 2018 11:40
En nystart för Biathlon Family Sweden ska resultera i fler svenska fans till hemma-VM. – I Östersund på VM måste vi vara flera tusen supportrar som står i gula tröjor så vi får en gul vägg, säger Bosse Lindström.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2018 11:40

Den svenska supporterföreningen Biathlon Family Sweden startades 2012 för att få fler svenska skidskyttesupportrar att engagera sig och åka på tävlingar. Trots att många var positiva till initiativet tog medlemsantalet aldrig riktigt fart. Nu gör föreningen en nystart, bland annat med en helt ny styrelse, nu med stort fokus på hemma-VM i Östersund. 
– Vi måste jobba stenhårt. Vi är kanske 20-30 stycken som står i våra gula tröjor när vi är runt på tävlingar, men i Östersund på VM måste vi vara flera tusen som står i gula tröjor så vi får en gul vägg. Vi kommer göra allt för att se till att det blir så, säger Bosse Lindström, en av föreningens grundare.

Just nu pågår mycket planering inför VM och det finns många idéer som man hoppas kunna förverkliga, både för supportrarna och för skidskyttarna.
– Vi har jättemycket projekt på gång. Vi vill hyra en vikingabåt till VM. Vi håller även på att organisera en utomhusdragspelsorkester som ska vara med under VM och hålla igång när vi står på läktaren eller när vi går till stadion från stan. Där har vi redan värvat en del dragspelare. Vårt signum är ju våra gula tröjor och vikingahjälmar och nu håller vi på att planera nya sensationer på den sidan och vi har beställt nya flaggor som syns över hela stadion. Det är mycket profilering på gång.
– Nu arbetar vi stenhårt för att sälja våra tröjor. Vi tycker att de är väldigt bra, de syns bra. Det är samma typ av tröja som en hockeytröja, med svensk flagga och våran viking på.

Skidskytte är en sport som intresserar många, inte minst efter årets OS-framgångar. Men många nöjer sig med att heja fram de svenska skidskyttarna hemifrån TV-soffan, något som Bosse Lindström tycker är synd. 
– Nästan alla säger att skidskytte är en jättebra TV-sport, men de flesta har ju aldrig fått uppleva det live och har inte förstått hur fantastiskt det är att vara live heller. Varje människa som vi lyckas få med är ofta fast i träsket efter en gång. Vi försöker få dem att testa en gång och det räcker för att få dem att fastna.

Vilken supporterresa har du bäst minnen ifrån?
– Vi grät hejdlöst när tjejerna var på pallen i Ruhpolding 2017. Vi stod bara några meter från målfållan och skrek ”Linn, Mona, Anna, Hanna, Linn, Mona, Anna, Hanna” och det är ett starkt minne. Varenda gång vi är någonstans är det fantastiskt. Vi firar oavsett hur det går, men det är ju pricken över i:et när tjejerna eller killarna lyckas komma upp på pallen i någon tävling. Vi är glada för det mesta, men det är ju en dimension extra när de når pallen.

Nu hoppas Lindström att Biathlon Family Sweden ska utöka sitt medlemsantal så att det kan heja fram de svenska skidskyttarna i Östersund i mars. Men det är inte bara i spåret som man hoppas dra det längsta strået, utan även på läktarna. 
– Det viktigaste är att folk vill köpa våra tröjor och komma till VM. Vi vill ha ett camp sweden till VM i Östersund.
– Vi kan ju inte låta våra norska grannar, som vi i och för sig älskar, vara i numerärt överläge hela tiden.

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

länk till inside på skidskytte.se

 Club-1988-Sweden-Team

 

 

Huvudsponsorer

Fristads

ATG
SkånskaByggvaror.se

 

Teamsponsorer

big

ifs

sj

stanley

swedemount

 


Samarbetspartners

access

bliz

flygbra

concept

hestra

idre

maurten

morespace

polar

sports

Wist last och buss

   

 

 

Officiella leverantörer

bodytech canvac
hwk Leki
larsen maplus
optilaser
redcreek rex2
skigo sportdoc
star start
sundström svea
swix tarsus
wiksten tst
vauhti  
 

 

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info