Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Nu är det nationella tävlingsprogrammet inför säsongen 2024/2025 klart

Det nationella tävlingsprogrammet är nu klart för säsongen 2024/2025. Välbekanta återkommande arrangörer genomsyrar programmet men några spännande nyheter finns att notera.

Ungdoms SM kommer gå av stapeln i Mora med Mora Biathlon som arrangör. Ungdomarna som redan förra säsongen fick en egen mästerskapshelg tack vare stark återväxt fortsätter att äga en tävlingshelg. På tal om stark återväxt och ungdomar så genomförs 3:e och sista Wangeskog Cup i Sveg, en tävling som verkligen fått växtvärk. Efter tre år i Sveg tar sedan Sollefteå med I 21 IF över ansvaret för Wangeskog Cup med tre nya år 2026-2028.

Swe Cup kommer genomföras på 5 olika orter i landet där vi glädjande kommer besöka Luleå för Swe Cup avslutning i mars på Ormberget, en anläggning vi hittills inte haft nationella tävlingar på.

Juniorerna kommer ha sina mästerskap i Dala Järna och Boden. Seniorerna kommer ha sitt mästerskap i Sollefteå där det även öppnas upp så stora delar av juniorerna kommer kunna delta så stora startfält kan förväntas.

Avslutningsvis kan vi också redan nu bekräfta nästa års arrangörer av mästerskap i Rullskidskytte:
Häverödals SK arrangerar Junior SM vecka 32
Lima SKG arrangerar Ungdoms SM och Senior SM vecka 33

Tävlingsprogrammet säsongen 2024/2025 hittar du via länken nedan och såklart i tävlingskalendern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Tävlingsdiscipliner kommer fastställas inom kort!

Foto: Tim Malmborg

Publicerad: 2024-05-07

Senast uppdaterad: 2024-05-09