Hoppa till sidans innehåll

Export/import IdrottOnline - IndTA


Förändringar gällande export/import från IdrottOnline

I och med att den nya dataskyddsförordningen (GDPR) börjar gälla från och med den 25 maj 2018 så sker en förändring i hanteringen av personuppgifter från Riksidrottsförbundet (RF) och IdrottOnline.

Denna förändring påverkar hur IdrottOnline och Svenska Skidskytteförbundets tävlingsadministrativa system (IndTA) exporter/importerar personuppgifter. Exporten innehåller uppgifter om en medlems förnamn, efternamn, kön, födelsedatum, förening och distrikt. Exporten hämtar bara uppgifter för de personer i medlemsregistret som är markerade "Aktiv i idrott - skidskytte". Hämtade uppgifter lagras i IndTA under den tid so personen är medlem i en av Svenska Skidskytteförbundets medlemsföreningar. När föreningen avmarkerar "Aktiv i idrott - skidskytte" raderas uppgifterna från IndTA.

Personuppgifter kopplade till resultatlistor, sparas alltid i IndTA´s tävlingskalender utifrån en intresseavvägning. Dessa uppgifter är förnamn, efternamn, födelseår och förening. Det är av största intresse för Svenska Skidskytteförbundet att föra register och hantera statistik över genomförda tävlingar och tävlingars resultat.

Som förening så måste ni göra en förändring i era inställningar i IdrottOnline för att kunna anmäla åkare till tester och tävlingar inför kommande säsong. Mer om detta kan ni läsa i det bifogade dokumentet där det också är en handledning hur man gör i inställningarna.

Information om inställningar och hur man gör

Frågor? Kontakta Marianne Tharaldsson på kansliet, tel 070-6410750 eller maila This is a mailto link

 

I dokumentet (länk >>>) finner ni en enkel lathund för hur ni justerar era inställningar i IdrottOnline och även varför SSSF behöver personuppgifter kopplat till tävling.

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 09:46 Skribent: Marianne Tharaldsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info